Analoge Hörgeräte | MySecondEar

Аналогови слухови апарати

Аналоговите слухови апарати са вид слухови апарати, които се използват за подобряване на слуха от хора със слухови щети или загуба на слуха. Те работят чрез подсилване на звуковите вълни, които се изпращат от източници на открито като хора или шумове около човек.

Аналоговите слухови апарати се състоят от микрофон, който абсорбира звукови вълни, усилвател, който подсилва звука, и високоговорител, който отново прекарва подсиления звук. Обикновено се носят зад ухото и са свързани с прозрачна тръба, която води до ушния канал и насочва звука директно във вътрешното ухо.

Една от основните характеристики на аналоговите слухови апарати е, че те са регулируеми. Това означава, че можете да бъдете индивидуално коригирани за всяко ухо и всякакъв вид увреждане на слуха, за да постигнете най -добрия възможен слух. Тези настройки могат да бъдат направени от акустичен слухов апарат, който коригира слуховия апарат, като зададе различни филтри и честоти.

Друга характеристика на аналоговите слухови апарати е, че те обикновено са по -лесни за поправяне. Те имат по -малко функции, което улеснява използването на някои хора.

Въпреки това, има и някои недостатъци на аналоговите слухови апарати. Едно от тях е, че те не са толкова добри за обработка на различни нива на звука, както е случаят с цифровите слухови апарати. Това може да доведе до факта, че те са по -малко ефективни в силна среда и че имат затруднения да разберат тихи разговори или шум наблизо.

Друг недостатък на аналоговите слухови апарати е, че те не са толкова добри за потискане на фоновия шум, както е при цифровите слухови апарати. Това може да доведе до факта, че те са по -малко ефективни в силна среда и че имат затруднения да разберат тихи разговори или шум наблизо.

Друг недостатък на аналоговите слухови апарати е, че те обикновено са по -малко удобни от цифровите слухови апарати. Те са по -големи и по -тежки и могат да бъдат неудобни за някои хора. Животът на батерията на аналоговите слухови апарати обикновено е по -кратък, отколкото при цифрови слухови апарати.

Важно е всеки човек, който обмисля да закупи слухов апарат, да бъде посъветван от акустик на слуховия апарат да разбере кой слухов апарат е най -добрият за вашите индивидуални нужди. Акустичният слухов апарат може точно да оцени щетите на слуха и нуждите на човек и да препоръча кой слухов апарат е най -добрият за вас. Това може да гарантира, че човекът получава слуховия апарат, който най -добре отговаря на вашите нужди и й помага да подобри слуха ви.