Glückliche Ärztin

Какво е аудиограма (звук)?

Тона аудиограма е графично подробно представяне на вашия слух. Дисплеят се извършва в крива на слушане. Това измерване може да определи причината за загубата на слуха ви. Същото естествено се прилага и за всяко намаляване на слуха. Тестът е лесен и бърз. С този преглед можете да накарате слуха си да възприеме или носовете на шията ви, или да имате акустична проверка.

По темата за тест за слуха и аудиограма сме съставили полезно ръководство за вас. Можете да разберете какво всъщност представлява аудиограмата и как тя е създадена. Обясняваме ви какво може да прочете акустичът или лекарят от вашия резултат. Ако искате да проверите слуха си, можете да направите тест за слуха по всяко време. С нас сте точно за това. Много сте добре дошли да си уговорите среща с нас близо до вас. Ние предлагаме слухов тест безплатно.

Терминът аудиограма

Различни честоти и прагове на слуха се записват от вас в слуховия тест или аудиограмата. Прагът на слуха е областта, в която можете просто да възприемате тонове. За това се подготвя формуляр. Теренът хоризонтално означава честотата в Hz, вертикалните записи означават обема в децибел.

Прагът на слуха на нормално изслушващ юноша означава нулевата линия в аудиограмата на тона. По време на прегледа са взети две различни стойности. От една страна, въздушната линия се измерва, така че звукът да се премества върху въздуха от външната ви тръба в средното ухо и след това се премества във вътрешното ухо. Това всъщност имате предвид, като чуете. Може би дори не знаете, че има и костна линия. В резултат на това вибрациите достигат вътрешното ви ухо над тавана на черепа ви. Обикновено звукът се покрива от въздушната тръба. Въпреки това могат да възникнат щети. В този случай слуховият ви апарат може да бъде коригиран точно така, че да се използва вашата костна линия. Това е подсилено от звука и звука. За костите обаче е необходим по -голям обем.

Как се създава аудиограма?

В теста за аудиограма получавате слушалки. Ти си сложил това. Вашият акустик или лекар играе индивидуални тонове. Със здрави уши обикновено можете да правите честоти от 1000 Hz. Стъпките са подсилени в стъпките от 5 dB. Щом можете да чуете нещо, дайте сигнал. След това се тестват допълнителни честоти. Прагът на слуха ви е маркиран.

Този тест, разбира се, е направен и на двете уши. След това ще получите специален слушател на костна линия. Този слушател седи директно на костта на черепа ви. Ето как се извършва измерване на костната линия. Праговите точки на изслушването са свързани с кривите на прага на слуха. Въздушната линия се сравнява с костната линия по отношение на производителността.

Тълкуването и изявлението на аудиограма

Различните повреди на слуха могат да бъдат разграничени чрез звукова аудиограма. Както вече беше споменато по -горе, въздушната линия е налична. В този ред звукът влиза в средното ухо отвън и след това се придвижва към вътрешното ухо. Костната линия работи съвсем различно. В случая на костите, звуковите сигнали се препращат към мозъка ви чрез вашите готвачи на черепа.

Може да се окаже, че можете да възприемате тоновете добре през костната линия, но имате проблеми с тоновете за въздушната линия. Тогава експертът или специалистът говори за стабилно разстройство на проводимостта. Причините за стабилно разстройство на проводимост могат да бъдат много разнообразни. Звукът може да бъде възпрепятстван по пътя от външното ухо във вътрешното ухо. Може би има чуждо тяло в ушния ви канал. Например, това може да бъде излив в средното ви ухо. Може би има и проблем с вашите кости. Причината може да ви каже носовете на шията ви. По принцип звуковата загуба на слуха на проводимост може да се третира сравнително лесно. Във всеки случай слуховият апарат може да ви помогне. Ще се радваме да ви посъветваме компетентно и да се обслужваме -ориентирани.

Ако имате разстройство на звуковото усещане, той има произход във вътрешното ухо или нерв. След това кривата на слушане изпълнява абсолютно същото за звука за костта и за въздушната линия и, така да се каже, паралелно. Индивидуалните прагове на изслушването коренно се различават от нормалното изслушване.

Когато става въпрос за разстройство на звуковото усещане, можете да чуете по -високи честоти много зле. При по -високи честоти и по -високи тонове се нуждаете от по -силен обем, докато прагът на слуха не може да бъде определен. Следователно кривите на прага на слуха ви потъват в областта с висока честота. Този симптом е типичен за загубата на слуха. Лекарствата или операциите не помагат при разстройство на звуковото усещане. Въпреки това, загубата на функция на вътрешното ви ухо може да бъде смекчена чрез слухов апарат.

Съвременните слухови апарати днес ви дават възможността да продължите да участвате в живота. Не пропускате никакви разговори и можете да говорите поотделно като нормално. Добрият съвет за адаптиране за вашия слухов апарат е предпоставка за това. Нашите служители ще се радват да отговорят на всякакви въпроси. С нас ще намерите подходящ акустици от слухов апарат За вашите нужди.