Bose Hörgeräte - SoundControl OTC Hörgeräte | MySecondEar

Bose слухови апарати - SoundControl OTC слухови апарати

Bose сега предлага слухови апарати под своята марка SoundControl. Всеки, който е изненадан: Jabra вече е доказал, че подобни връзки от слушалки и технология за слухов апарат са очевидни. Jabra принадлежи на компанията майка GN, която също продава слухови апарати с Resound. Но обратно към Bose: Според производителя слуховите апарати SoundControl са първите слухови апарати, които бяха одобрени от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) за директни продажби на потребителите.

Новите сърца, контролирани от звука, са предназначени за възрастни със светлина до средна загуба на слуха. Във връзка с приложението Bose Hear, потребителите могат индивидуално да коригират, програмират и контролират слуховия апарат. Поне производителят твърди, че клинично изпитаните резултати съответстват на качеството на устройствата на аудиолозите - без да посещават лекар, слухов тест или рецепта. Според Bose потребителите могат да направят настройките сами в реално време и в реална среда, без да се консултират с медицински експерти.

Слуховите апарати SoundControl струват значително по -малко от повечето конвенционални слухови апарати, според Bose. Който сега се е развил за себе си или свързан интерес: стартирането на пазара в момента е ограничено до САЩ. За да използвате слуховите апарати, вие също се нуждаете от приложението Bose Hear. Това не струва нищо и слуховите апарати в САЩ се предлагат за 849,95 долара. Те ще бъдат на разположение в пет щата в Съединените щати от 18 май: Масачузетс, Монтана, Северна Каролина, Южна Каролина и Тексас. Въпреки това, Bose планира скоро да оперира цялата страна.

Настройването на слуховите апарати чрез приложението трябва да отнеме само около 30 минути, според Bose. Независимо от това, има стотици опции за фино настройване, каза той. Например, възможно е селективно да се увеличи по -тихият атмосферен шум, а височините и басовете също могат да бъдат регулирани. Възможно е също така да подсилите звука отпред, когато се обаждате - където обаждащият се обикновено остава.

Обхватът на доставката на слуховите апарати Bose SoundControl също включва три различни тапи за уши за повече комфорт за носене. Малките слухови апарати тежат 3 грама и съдържат два микрофона и високоговорител. С едно зареждане на батерията трябва да е възможно да се използва около четири дни, с експлоатационен живот по 14 часа на ден. В случая е включен и контрол на силата на звука, ако приложението не обжалва. Слуховите апарати също са водоустойчиви и се доставят със случай. Слуховите апарати Bose SoundControl са съвместими както с Apple iOS, така и с Android. Те се свързват със смартфони чрез Bluetooth. В Съединените щати те също са одобрени за възстановяване от здравноосигурителните компании.

Bose се оттегля от пазара на слухов апарат

Компанията Bose се оттегля от пазара на слухови помощ. Порталът "Слухов здраве" Технологиите има значение "се отнася до статия във вестника" Бостън Глобус "от 3 май 2022 г. Съответно има слухове в индустрията за слухов апарат в САЩ от месеци, според които отделът за слухови помощ на Bose или ще затвори или промени своята бизнес стратегия. Както вече стана известно, компанията прекрати своето здравно отделение след независим преглед на своята бизнес стратегия през февруари и пусна служителите.

Слуховите апарати SoundControl на компанията бяха по -малко от година на пазара. Според съобщения в медиите, бизнесът на Bose върви зле. Твърди се, че общият оборот е спаднал с почти един милиард долара от 2019 г. до 2021 г. Компанията трябваше да отхвърли 2000 служители през последните години и да затвори повече от 100 специализирани магазина. Сега Bose иска да се концентрира върху основния си диапазон с потребителската електроника.