Gehörgangsentzündung: Behandlung, Ursachen, Symptome

Ушни болести - възпален ушен канал

терапия, симптоми и причини за възпаление на слуха

Когато ушен канал в ухото е възпален, възпалението обикновено е алергично, гъбично или бактериално. Засяга се не само самата кожа, но и подкожната кожа във външния ушен канал. Понякога дори барабанната козина или цялата аурика е запалена. В този случай се говори за myringitis.

Тази статия ви дава информация за възпалението на слуха. Можете да разберете всичко за произхода и причините за печелене на възпаление. Обясняваме симптомите и всичко за диагнозата на лекаря и терапиите. Нашите експерти по слухов апарат ще се радват да отговорят на всички въпроси, които може да имате. Добре дошли сте да ни пишете или да ни се обадите. Нашите съвети се провеждат без задължение и безплатно.

Как се чува да се чуе?

Често микротравмите са спусъка за слухово възпаление. Типичен пример са незначителни наранявания на кожата, които възникват например, когато ушите се почистват интензивно. Обикновено се използва памучен тампон. Тогава слуховата кожа е повредена, която има горните последици.

Алергичните реакции и сенсибилизацията на кожата също могат да бъдат причината за това. Това често се причинява от определени препарати за коса или други изкуствени средства. Примери са сапуни или спрейове за коса. Повишеното образуване на кости или хронична отит среда също могат да бъдат отговорни за горното заболяване. Възпалението на слуха може дори да бъде причинено от дерматит, псориазис или невродерматит.

Симптомите

Типичните симптоми на печелене на възпаление включват силен сърбеж или дори тежък ушен болка, който може да последва. Те могат да се усещат особено, когато погледнете нещо или седите в черновата. Пренасочването на звука в ушите ви също може да бъде нарушено. В резултат на това можете да възприемате само тоновете. Те не са нито ясни, нито ясни. Понякога вашият ушен канал също набъбна от натрупване на слуз. Този вид възпаление може да се появи или сухо със съответните кожни люспи или в питателна форма със секреция. В много редки случаи дори е засегната околната костна тъкан.

Диагнозата на слуховото възпаление

На първо място, трябва да почувствате и да инспектирате ушния си канал. Това прави лекар. Абсцес или фурункел може да е причината за цялото. Важно е да се провери дали болката възниква, когато чашата за уши е изтеглена. Във всеки случай трябва да се консултирате с носовете на врата си. Това трябва да разгледа по -отблизо възпалението. Изслушният тест и преглед също могат да помогнат или намазване или почистване на слуховата пътека.

Как се лекува слуховото възпаление?

Важно е отокът на възпалението на ушите да намалее и да може да бъде възстановен дефектният слух. След това условната загуба на слуха може да бъде намалена. Следователно първото трябва да бъде почистване на ушния канал. Щом лекарят има ясна находка, със съответното лекарство могат да се използват кремове или мехлеми. Ако има тежък случай, понякога е необходимо приложение на антибиотици. В повечето случаи обаче възпалението е сравнително лесно за контрол и лечение.