Hochtonschwerhörigkeit: Behandlung, Ursachen, Symptome

Високо -зрян слух - Определение

Високопоставеният слух е най -често срещаният израз на намаляване на слуха и може да се намери в светлина, среден, както и високи нива. Слухът с висока постепенно високо ниво може да бъде причината да се определи степен на увреждане. Характерно е за този тип загуби на слуха, че е ограничен до високочестотния диапазон. Високата загуба на слуха трябва да бъде класифицирана като под -форма на presbyakusis )

 • Шум замърсяване
 • Болести
 • Генетично предразположене
 • Симптоми: разпознайте слуха на изслушването повече

  Високите честоти са трудни за хората, които страдат от слуха на спасителя. Честотите от 2000 Hertz се отчитат до високите тонове. В разговорите някои звуци - като S, F или H - са особено трудни за чуване, с като цяло скучно възприятие на околната среда. По същия начин, високи гласове, птици за туинг, както и сигнали с висока честота (например звукови сигнали като сигнал за затворено измиване) остават недостъпни за засегнатите. Особено поразително е, когато установите, че обемът на слуха най -вече остава непроменен и възниква само усещането за по -неясно слухово възприятие.

  Симптомите с различна интензивност също се изразяват

  в зависимост от експресията на високочестотна загуба на слуха:

  Диагностика на слухов слух на слуха

  За диагностицирането на висока загуба на слуха се извършва слухов тест и се създава аудиограма. Видът на загубата на слуха и степента на обезценка могат да бъдат определени от аудиограмата. В случай на слухов шум, отпадъци от 2000 Hertz и по -високи предавания в аудиограмата.

  Висока аудиограма на слуха

  В тази аудиограма може да се види кривата, която типична за слуховия звук. От 2000 г. Hertz както костите, така и въздушната тръба намаляват значително с увеличаване на честотата. Това означава, че пациентът може да чуе много по -лошо от тази област.

  Лечение: Лекувайте високочестотна загуба на слуха

  Със слухов апарат загубените честоти могат и обикновено трябва да се чуват отново. Ако лечението липсва, в противен случай може да има трудност концентрация, несигурност и/или агресия. Лечебните или оперативните мерки за лечение не са възможни.