Hörbrillen: Modelle, Vor- und Nachteile | MySecondEar

Слухови очила

Всеки, който се нуждае от гледане и слухов апарат, често е изправен пред проблема, че носенето на двете мерки за подкрепа може да доведе до усещането за натиск или неудобство едновременно. В допълнение към използването на слухови апарати в ухото, слуховите очила представляват потенциална опция за доставка на очила и носители на слухов апарат . Но слуховите очила не са същите като слуховото стъкло, тъй като различни варианти на комбинацията Моделът носи както предимства, така и недостатъци, които влияят на тяхната пригодност за различни целеви групи.

Слухови очила или очила със слуховата система?

В класическото слухово стъкло, слуховата система е инсталирана в скобите за очилата. Връзката между слуховата система и ухото се реализира чрез прозрачна слухова тръба, която завършва в отопластика, която се вкарва в ухото. Така слуховото стъкло остава ненатрапчиво, дискретно и лесно за използване.

Алтернативно, очилата могат да бъдат снабдени със слухови системи, които са прикрепени чрез система за щракване . Съответно, моделът на очилата може да бъде избран по желание и слуховата система може да бъде преобразувана, така че да се променят очилата са гъвкави. За да можете да прикрепите системата за щракване, трябва да се направят само леки модификации на рамката на стъклите.

Костни проводими слухови очила

Ако вмъкването на отопластика не е възможно или доставката на конвенционални слухови апарати не е достатъчно, могат да бъдат избрани слухови очила с костна линия. Това е форма на слухови апарати за костна проводимост , която работи чрез фирмата, разположена върху очилата върху костта на черепа. С помощта на костната линия се извършва предаване на звук с вибрация, което инициира впечатлението за слушане.

за кого са подходящи слухови очила?

Основно подходящи слухови очила са подходящи за хора, които се нуждаят както от слуха, така и за зрителна помощ. Особено когато носенето на очила е необходимо през целия ден, тъй като линията за слушане е гарантирана само в комбинация. Кликнете върху слуховите системи, се окажете практични, когато очилата често се променят, например на слънчеви очила.

Недостатъци на слуховите очила

По -малко подходящи са да чувате очила само за спорадични носители на визуална помощ, тъй като слуховата ефективност винаги е свързана с използването на очила. Ремонтите също се оказват проблематични. Те често изискват изпращане на слуховото стъкло, което означава, че носещият следователно не е достъпен за потребителя по време на периода на ремонт.

Слухови апарати и износване на очилата

Независимо дали е възможно да се носят слухов апарат и очила заедно, зависи от формата и размера на ушите, вида на слуховия апарат и индивидуалните изисквания. Недоволно усещане за натиск зад ухото може да възникне или просто да се възприеме, че има както очила, така и слухов апарат зад ухото. Този проблем може да бъде избегнат чрез слухови апарати в ухо. Ако обаче предпочитате устройства с задна уха, трябва да използвате модерни, сравнително тесни модели, които са по-малко смущаващи. Като алтернатива, слуховите очила са добра възможност за доставка, за да се избегне споменатият проблем. Недостатъците на комбинираните системи обаче не трябва да бъдат незабелязани.

Слухови очила цена

Цената на слуховите очила е съставена от два аспекта: цената за слуховите апарати и цената за сглобяването. По време на сглобяването трябва да се приеме цена от 80 - 150 евро, цените на слуховата помощ зависят от нивото на модела и технологията.