Hörgerät für Katzen | MySecondEar

Слухов апарат за котки

Много собственици на котки търсят начини в интернет, в книги или специализирани списания, за да направят нещо за загубата на слуха на техните котки. Други собственици на изслушването на котки получават съвет от ветеринарен лекар.

Често котките с бяла козина са засегнати от глухота или само от загуба на слуха, въпреки че всяка друга котка може да бъде засегната, но не толкова често, колкото при котките с бяла козина.

Много от тях със сигурност се натъкват на реклами, в които търсите котки с увреждане на слуха. Целта на този проект беше да се използва слухов апарат от акустичен слухов апарат за котка. Много собственици на такива котки участваха в това проучване.

Акустичен майстор от Източна Фрисия, който разработи слухов апарат за кучета през 1995 г., провежда проучвания на повече от 40 котки заедно с ветеринарни експерти от германски университет. След една година беше ясно, че много от тези котки от изпита не са глухи, а само слух. Всички котки бяха достатъчно здрави, за да се справят добре с операцията.

Тези котки бяха използвани епруветка за слуховия апарат. Използва се цифров слухов апарат, който не затваря реколтата на котките. С този метод тези котки могат да продължат да обработват обичайните акустични сигнали в мозъка непроменени. За тези котки шумовете, които вече не могат да възприемат преди операцията, отново се чуват.

Звукът се дава от отворения ушен канал. Малкият размер на слуховия апарат е много важен при котките, в противен случай бихте могли да разрушите слуховия апарат. Акустичният майстор тества устройството дори за две години при екстремни условия, като например в сауна или с много студена вода. Едва когато беше ясно, че слуховият апарат може да бъде изморен безплатно, тестовете на котките започнаха.

Междувременно раната, създадена от операцията, се заравни много добре. В следващите дни слуховият апарат може да бъде прикрепен към ушите на котките. Първоначално слуховият апарат е много слаб, така че котката да не се плаши, ако изведнъж чуе шум, че вече не може да чуе много дълго време. Устройството обаче се изпробва след операцията в котките чрез прехвърляне на вълни чрез компютър.

Котките реагираха много положително на устройството. Много собственици са много щастливи да видят котките си с увредени слуха. Този слухов апарат може да помогне на тези котки да живеят по -добър живот.