Hörgerät juckt im Ohr: Ohrenjucken bei Hörgeräten

Сърбеж на слуховия апарат в ухото

Може да има няколко причини, поради които слуховата ви помощ при сърбежа на ухото. Една от възможните причини може да бъде алергия към материала на слуховия апарат или срещу прохода на ухото. Друга причина може да бъде инфекция или дразнене на ухото.

Ако слуховият ви апарат в ухото, първо трябва да го премахнете и да проверите ухото си. Ако имате признаци на зачервяване или болка, трябва да видите лекар или специалист по УНГ.

За да избегнете сърбежа на слуховите апарати в ухото, трябва да се уверите, че слуховият ви апарат се почиства редовно. Не използвайте остри почистващи агенти или алкохол, за да почистите слуховия апарат, тъй като това може да повреди материала. Вместо това използвайте специален почистващ агент за слухови апарати и почиствайте слуховия апарат всеки ден.

Важно е също така да се гарантира, че слуховият апарат се вписва правилно и че проходът на ухото не е твърде стегнат. Ако проходът на ухото е твърде стегнат, това може да доведе до сърбеж и да се дразни. Ако проходът на ухото е твърде разхлабен, може да се появи шумове за обратна връзка и намалено изживяване на слушане.

Като цяло е важно редовно да говорите със своя специалист по УНГ, за да гарантирате, че слуховият ви апарат подходящ отговаря правилно и всички проблеми могат да бъдат разпознати и третирани рано.