Hörgeräte Arten, Typen, Modelle - Welche Hörgeräte gibt es?

Видове слухови апарати

Първо, може да се направи общо разграничение в слухови апарати с ухото (IDO) и задни уши (HDO). Различните методи на строителство работят с различни технически реализации, за да увеличат слуха ви. В случай на двете форми на подкрепа могат да бъдат идентифицирани допълнителни под -форми, които са изброени по -долу.

Слухови апарати в ухото (IDO)

IDO устройствата работят със затворено захранване, при което външната част на ушния канал е до голяма степен затворена от самия слухов апарат. Благодарение на индивидуална корекция на ухото ви, слуховият апарат е оптимално в ушния канал, което гарантира вентилация и в същото време дава възможност на тоновете да се предават директно. В резултат на това естествените показатели са напълно експлоатирани и по този начин гарантират, че се използва с широк спектър от проблеми със слуха.

IDO устройствата получават името си поради разположението си в ухото. Слуховите устройства, които имат по -дълбока седалка в ушния канал и модели, които напълно изчезват в последния, се разграничават между устройствата на Concha, които са поставени в аурикула.

Абонирайте се за слуховите апарати в ухото с поглед:

ITE слухови апарати (в ухото = в ухото)

ite слухови апарати седят в ауриката и го попълват напълно.

ITC слухови апарати (в канала = в ушния канал)

Слуховите апарати на ITC се поставят в ушния канал, което означава, че чашата за уши остава свободна и е възможно фино количество.

CIC слухови апарати (завършен в канала = напълно в ушния канал)

CIC устройствата са идеални за особено незабележимо слухово решение. Те се считат за най -малкия идо, напълно изчезват в ухото и могат да бъдат отстранени от него, като се използва найлонова нишка на опън.

IIC слухови апарати (невидими в канала = невидим в ушния канал)

IIC слухов апарат е дори по -дълбок в ушния канал от CIC, така че той става почти невидим в ухото.