Alte Hörgeräte & Hörgerätebatterien entsorgen | MySecondEar

Стари слухови апарати & amp; Изхвърлете батериите за слухов апарат

Слуховите апарати са важни устройства, които помагат на много хора да отстранят или подобрят своята слабост на слуха. Те обаче са и електронни устройства, които трябва да бъдат разположени правилно след края на живота си. В тази статия ще разгледаме как да изхвърлим слуховите апарати и батериите за слухов апарат и какви опции има.

На първо място е важно да се отбележи, че батериите за слухов и слухов апарат не трябва просто да се изхвърлят в боклука. Те съдържат потенциално вредни вещества, които трябва да бъдат правилно рециклирани , за да защитят околната среда и да защитят ресурсите. По-съвременните батерии с цинков въздух не се считат за опасни, но въпреки това не са предназначени за изхвърляне на битови отпадъци.

Начин за изхвърляне на слухови апарати е връщането на производителя или дилъра. Много компании са създали програми за изтегляне на стари слухови апарати и да ги даряват или да ги рециклират правилно. Ако върнете слуховите си апарати, уверете се, че всички батерии са отстранени и че те се изпращат в безопасен транспортен контейнер.

Друга опция е доставката на слухови апарати в точка на събиране на електроника . В много общини или супермаркети има специални точки за събиране, където старите електронни устройства, включително слухови апарати, могат да бъдат предадени. Тези точки за събиране гарантират, че устройствата се рециклират правилно.

Има и организации , които се посвещават на събирането и рециклирането на слухови апарати . Пример за това е чуйте сега , организация, която събира стари слухови апарати и им прощава на хора в нужда, които не могат да си позволят скъпи нови устройства.

Обобщено следното:

Слуховите апарати и батериите за слухов апарат правилно помагат за защита на околната среда и защита на околната среда. Има много начини за изхвърляне на стари слухови апарати, като връщане към производителя или дилъра, доставката в точка за събиране на електроника или предаване на организация, която е посветена на събирането и рециклирането на слухови апарати. Уверете се, че всички батерии са отстранени и слуховите апарати са сигурно опаковани, преди да ги изхвърлите.