CIC Hörgeräte: Was sind CIC Hörgeräte? | MySecondEar

CIC слухови апарати: Какво представляват CIC слуховите апарати?

CIC означава „напълно в канала“ (завършен в ушния канал). Това е вид слухови апарати, които седят дълбоко в ушния канал на потребителя и затова са почти напълно скрити в ушния канал. Тези слухови апарати са особено малки и ненатрапчиви, което ги прави привлекателна алтернатива на по -големите, видими слухови апарати за много хора.

CIC слуховите апарати се произвеждат индивидуално, за да се осигури перфектно прилягане. Те се състоят от корпус, който се поставя в ушния канал, както и високоговорител, който е разположен директно пред тъпанчето. Слуховите апарати са конструирани така, че да абсорбират звука отвън и да го препратят директно към тъпанчето, за да подобрят слуха.

CIC слуховите апарати предлагат редица предимства пред по -големи слухови апарати. Например, те са по -малко видими, което ги прави по -привлекателни за много хора, които се чувстват обезпокоени от видими слухови апарати. В допълнение, те обикновено са по -малки и по -леки от по -големите слухови апарати, което означава, че те са по -удобни за носене.

Въпреки това, има и някои недостатъци при използване на CIC слухови апарати. Тъй като седят дълбоко в ушния канал, понякога могат да бъдат по -трудни за отстраняване и почистване. Работата също може да бъде по -трудна за някои потребители, тъй като обикновено имат по -малки работни бутони.

Като цяло, слуховите апарати на CIC са добър избор за хора, които търсят малко, незабележимо решение за техните слухови проблеми. Те предлагат добро представяне и обикновено са удобни за носене. Те обаче трябва да бъдат внимателно подбрани и коригирани, за да гарантират, че те се вписват перфектно и отговарят на нуждите на потребителя.