Hörgeräte Filter wechseln - Anleitung & Tipps

Ако искате да запазите слуховия си апарат за дълго време, трябва да бъдете внимателни. Част от тази грижа е редовната смяна на филтъра на Cerumen. Cerumen, по -известен като ушен восък, се произвежда от всеки бозайник, включително всеки човек. Тъй като слуховият ви апарат седи в и на ухото ви, той неизбежно влиза в контакт с Cerumen. Филтърът Cerumen се използва за защита на слуховите апарати от секрецията.

Защо филтърът Cerumen е толкова важен?

Ухото усеща високоговорителя на слуховия апарат като чуждо тяло, което се опитва да премахне с прекомерно производство на церума. Следователно хората, които носят слухов апарат, често са засегнати от силно производство на ушен восък. Всъщност секрецията на ушите е много вредна за устройствата - може да допринесе за блокирането на високоговорителя, замърсяването на батериите или да повреди технологията. Филтърът Cerumen произвежда бариера между ухото и слуховия апарат, за да се избегне такова увреждане на слуховия апарат.

Защо филтърът Cerumen трябва да се почиства и променя?

Ушите восък, събран от филтъра, води до запек на защитата на Cerumen във времето. Това води до ограничение при изслушването. Така че, ако искате да получите оптималното изслушване на слуховия си апарат, не трябва да правите без редовното почистване на устройствата и периодична промяна на филтъра.

Колко често трябва да се променя филтърът Cerumen?

Колко често трябва да се извърши промяната, зависи от производството на индивидуално церумен. Това е приблизително необходимо на всеки 4-8 седмици, но може да варира значително. За да разпознаете подходящото време за слуховите си апарати, трябва да проверите филтрите си за запек на редовни интервали. Намален обем или загуба на качеството на слуха ви може да даде индикация за запек и да направи преглед.

Мога ли да почистя и моите филтри, вместо да ги променя?

По принцип е възможно да се почистват филтри и първо да се избегне промяна, но не е препоръчително. От една страна, не всички филтри са подходящи за почистване. Въпросът възниква и дали усилията си заслужават в сравнение с цената на нов филтър. Трябва също да се има предвид, че филтрите на Cerumen са произведени като продукт за еднократна употреба. По този начин, почистването трябва да се разпределя и трябва да се направи действителна промяна, за да се гарантира качеството на слуха.

Промяна

филтър за церумен - така работи

Как точно филтърът на вашия слухов апарат може да бъде променен, зависи от вида на слуховия апарат, който имате, и дали е оборудван с чадър или куполи. За да завършите промяната, се нуждаете от малък инструмент (инструмент за слухов апарат), който не винаги е включен. Ако е необходимо, трябва да придобиете това допълнително. Можете да намерите необходимия материал тук .

С едната страна на мини инструмента можете да извадите стария филтър от слуховия апарат, да използвате новия филтър с другия. Как работи подробно промяната на защитата на Cerumen може да се види в този видео .

Промяна

Cerumen филтър-стъпка по стъпка инструкции

  1. Извадете нов филтър от опаковката.
  2. Поставете пръта със страната, която има малка кука на стария филтър.
  3. Извадете стария филтър.
  4. Завъртете пръта с 180 градуса.
  5. Използвайте филтъра с тази страница в същия отвор, от който сте премахнали стария.