Hörgeräte für Hunde

Какво трябва да знаете за загубата на слуха при кучета

знаеше, че котките между 55 Hz до 79 kHz чуват, а кучетата покриват диапазон от 67 Hz до 44 kHz. За сравнение средният човек може да чуе само от 20 Hz до 20 kHz. Тези числа показват, че животните чуват по -добре от нас. Кучето има и селективен слух. Ако спи, той се оставя да бъде обезпокоен, освен ако не чуе кутията за храна или притежателя.

Това е възможно, тъй като сензорните клетки на кучето не са пряко свързани с ушите, а със специални нервни трактове. Кучето може да включва и изключва това по желание. Кучетата чуват особено дълбоки и особено високи тонове. Така че, ако кучето не чуе, това всъщност не помага да го крещи. Тихата команда на по -висок терен има повече смисъл. Тогава вашето куче може да възприеме звука по -добре.

Като цяло 17 уши ушите помагат на кучето да намери шумове. Кучето може да подравнява ушите си независимо една от друга, за да може да улови източника на един шум. Кучетата чуват собственика си заради това, дори и да не се вижда. Доброто слух използва куче и собственик. Но какво да правя, ако кучето вече не може да чуе собственика си?

Животните също могат да загубят слуха си. Тогава трябва да намерите нов тип комуникация с животното. Това може да се случи чрез герои или чрез слухов апарат за кучето. Но има ли и подходящи слухови апарати за любимия приятел с четири крака?

Симптоми на загуба на слуха при кучето

Вашето куче не може да ви каже, ако не може да ви чуе. В крайна сметка той не иска и не може да поиска да повтори нещо. Но има и други начини да определите дали вашето куче чува зле. Доста безопасен признак на загуба на слуха е, че вашето куче не реагира на ежедневните шумове. Например, когато кучето е скърцащите любими играчки, ви се обажда или просто игнорира домашния пръстен. Кучето ви може да се уплаши, когато го събудите, защото не чу как сте стигнали до него. Кучетата със загуба на слуха също са склонни да лаят по -често. Това се дължи на факта, че кучето вече не може да се чуе, когато лае.

Причини за загуба на слуха при кучето

Животните също губят слуха си, когато ухото е повредено. Това може да се случи чрез увреждане на мъничките космени фоликули и досадно вътре в ушите. При по -възрастните животни нервите се израждат и някои животни са имали лоши нерви в ушите си от раждането. Туморите или пукнатините в тъпанчето също могат да причинят щетите. Честото възпаление в ухото или травмата води до загуба на слуха за дълго време. Вирусът за таланти на кучета може да атакува слуха на кучета особено силно. Това може да бъде избегнато чрез ваксинация.

Лечение на загубата на слуха при хора

По -голямата част от загубата на слуха не може да бъде обърната. Учените обаче са трудни за регенериране на броя на космените фоликули. Дизайнерските мишки чуват подобно на хората, поради което се извършват опити при загуба на слуха на мишките. Всеки пробив в състезателните мишки също може да бъде пробив за хората.

Изследователите вече са инжектирали стволови клетки от животните в неузрели нервни клетки и по този начин ги възстановяват. Изслушването може да бъде възстановено с до 46% в продължение на 10 седмици. Замяната на фоликулите помага при 15 % от загубата на слуха, която е била предизвикана от невропатия. Подобен успех все още не можеше да бъде записан при други видове загуба на слуха. Животни с по -лош слух се адаптират съответно към обкръжението си. Загубата на слуха й не ви засяга толкова много. Другите ви сетива компенсират загубата на слуха.

Слухов апарат за кучето - изплаща ли се?

В случай на загуба на слуха при кучето, слуховият апарат също е опция за компенсиране на загубата на слуха. Лекар от университета Aubery разработи слуховата помощ за кучето въз основа на човешки слухов апарат. С пластмасов маркуч и щепсели от пяна, той свързва устройството към ушния канал на кучето. Не всички кучета биха толерирали чуждо тяло в ухото. Тъй като те могат да бъдат отблъснати, слуховите апарати за кучета не са толкова често срещани. В момента лекарите изследват имплант на кохлея за кучета. Но те са скъпи и няма гаранция, че работят.

Не всяко куче приема слуховия апарат в ухото. В допълнение, слуховият апарат има само смисъл, ако кучето все още може да чуе на едното си ухо. Във всеки случай е необходимо индивидуално производство на кучето. Това е така, защото ушите канал на хората и кучетата се различават значително. Кучето има вертикален и хоризонтален ушен канал. Слуховият апарат е покрит с гума от пяна и след това се адаптира към ушния канал.

За вмъкването на такъв слухов апарат обаче кучето трябва да може да бъде обездвижено или анестезирано. Куче не разбира, че трябва да държи неподвижно. Ето защо използването на слухов апарат за кучето е медицинска намеса. В този случай трябва да помислите дали слуховият апарат действително има употреба или означава само стрес за кучето. Това е и причината слуховите апарати за кучето да бъдат скъпа инвестиция, тъй като не винаги може да се каже дали това се отплаща. По -малките кучета често приемат чуждото тяло по -добре от по -големите кучета.

С много търпение и тренировки можете също да придобиете жестомичния език за кучето. Следователно стъпката към слухови апарати при кучета не винаги се препоръчва. Куче с хендикап може да бъде предизвикателство, но самото куче често се разбира добре с хендикапа си.

Изглежда различно при скъпи полицаи или търсещи човек. В този случай слуховият апарат може да има смисъл, така че кучето да остане готово за употреба. Въпреки това, като хората, кучето се нуждае от време, за да свикне с устройството. Това може да бъде дълъг път, докато кучето не чуе командите отново или не скочи отново с полето за подаване.

Разходи за слухов апарат за куче

Тестовете с слухови апарати в ухото показаха успех при прегледи на кучета. Ако подозирате, че вашето животно чува лошо, свържете се с ветеринарен лекар. След това това може да планира по -нататъшната процедура за слухов апарат.