Hörgeräte für sehr enge Gehörgänge | MySecondEar

Слухови апарати за много близки ушни пасажи

Слуховите апарати са важна помощ за хората със загуба на слуха, тъй като им помагат по -добре да възприемат тонове и език. Въпреки това, много тесни уши могат да бъдат предизвикателство, тъй като повечето слухови апарати са предназначени за стандартизирани размери и форми. За хора с много тесни уши носенето на слухови апарати може да бъде неудобно или дори болезнено.

Възможно решение за този проблем е използването на изработени по поръчка парчета уши, наричани още отопластии. Те са индивидуално адаптирани и предлагат удобно и точно точно прилягане. Специализирана лаборатория произвежда отопластиката, като прави впечатление за ушния канал и след това съответно моделира ушите.

За хората с много тесни приходи обаче производството на отопластии е предизвикателство, тъй като може да бъде трудно да се намери припадък, който е удобен и безопасен. В такива случаи е важно акустичният и специализираният лаборатория да са креативни и смели и евентуално да използват алтернативни материали или технологии, за да постигнат възможно най -доброто прилягане.

Друг вариант за хора с много тесни ушни канали е използването на слухови апарати за костна проводимост. Този тип трансфери на слухов апарат звучат чрез вибрации към костеливата структура на главата и по този начин избягва ушния канал. Пример за такова устройство е слуховият апарат AdHear от Medel, който не поставя високоговорител в ухото, но залепва малка мембрана зад ухото. Това устройство може да бъде добър вариант, ако конвенционалните слухови апарати не са подходящи поради тесни печалби.

Във всеки случай е важно хората със тесни печалби да посещават слухов специалист, който е специализиран в адаптирането на слуховите апарати и е в състояние да предложи индивидуални решения. Добрият акустик ще вземе предвид специфичните нужди и изисквания на всеки отделен клиент и ще намери възможно най -доброто доставка на слухов апарат заедно с клиента.