Hörgeräte lauter stellen: So geht es!

Слуховите апарати са силни: така работи!

Съвременните слухови апарати обикновено се адаптират автоматично към обема си към тяхното обкръжение. Тихите тонове са по -подсилени, за да ги направят по -чути. Можете обаче да зададете ръчно обема на слуховите си апарати , за да ги адаптирате оптимално към вашите желания. Има различни опции за това:

чрез "захващане зад ухото"

На самия слухов апарат обикновено е контрол на силата на звука под формата на бутон или COG . В зависимост от конкретните настройки, които вашият акустик е направил за вас, бутоните са програмирани при промени в обема или програмата. Вашият акустик ще обсъди кои бутони на вашите слухови апарати за корекция на силата на звука.

Класически Увеличете силата на звука , като натиснете контрола на силата на звука в горната част или завъртете колелото нагоре. За по -добра стабилизация е препоръчително да използвате слуховия апарат с палеца и да използвате показалеца за контрол на силата на звука . В повечето случаи промяната на силата на звука е придружена от сигнални тон, който също става по -тих или по -силен. След като е достигнато най -високото ниво, това показва непрекъснат тон.

чрез дистанционно управление

В днешно време голяма част от добре познатите производители дистанционни контроли оферти, с които те могат да променят настройките на слуховите си апарати. В допълнение към промяната на програмата, може да се регулира и с натискане на бутон . Дистанционните контроли са ясно маркирани с "+" и "-", при което "+" се използва за увеличаване на силата на звука .

от смартфон

Друга опция за настройка на силата на звука приложения на съответния производител на слухов апарат за смартфона. В тях промените в нивото на силата на звука могат да бъдат направени чрез плъзгачи или докосване . Тази опция е особено подходяща за технологията -savvy, тъй като не трябва да се носи допълнително устройство под формата на дистанционно управление.

Забележка : Моля, обърнете внимание, че настройките на силата на звука се нулират при смяна на програмата или включване и включване на слуховите апарати.