Hörgeräte mit Bluetooth verbinden - So einfach geht es!

Голяма част от съвременните слухови апарати е Bluetooth и по този начин е в състояние да установи безжична връзка с вашия смартфон или други външни устройства. Това дава възможност за директно аудио рецепция , например от музика, телефония или телевизионен тон, чрез слуховите апарати. В резултат на това има много области на приложение, в които Bluetooth връзка гарантира безплатни ръце и облекчение.

Връзката между, например, смартфон и слухови апарати са установени само в няколко прости стъпки и се различават само минимално в зависимост от операционната система. Включването, отварянето на настройките и включването на Bluetooth от двете страни обикновено се включва, докато слуховите апарати не могат да бъдат показани и избрани на смартфона, лаптопа и т.н. Деактивирането също трябва да се извършва чрез настройките. Основната предпоставка винаги е съвместимостта на слуховите апарати и крайното устройство, както и частично определени версии на операционния софтуер.

Свържете слуховите апарати към Apple

Слуховите апарати, които носят етикетиране на направен преди изобилие (MFI), обикновено могат лесно да бъдат съчетани с устройства с Apple. Трябва да се изясни, преди да купите дали вашият смартфон и слуховите ви апарати са действително съвместими. За свързване трябва да се предприемат следните стъпки: Настройки & GT; Bluetooth: Уверете се, че Bluetooth е активиран тук. Върнете се към Настройки & GT; Експлоатационни помощни средства & gt; Слухови апарати: Ако сте тук, отворете и свържете отделението за батерии на вашите слухови апарати (на устройства за батерии ) или изключете и отново назначете слуховите апарати (за устройства за батерии ). Щом се покажат слуховите си апарати, докоснете ги. Следвайте инструкциите на екрана и изчакайте, докато свързването приключи. Тонът на сигнала маркира края на сдвояването. След като сте извършили този процес веднъж, слуховите ви апарати автоматично ще се свържат с крайното устройство.

до Настройка на настройките Можете да получите чрез настройки & GT; Експлоатационни помощни средства & gt; Hörhilfe & gt; MFI слухови апарати. Като алтернатива, настройките могат да бъдат отворени с помощта на кратка команда : Натиснете бутона за страничен или бутона за начало три пъти. За достъп чрез Control Center Можете да „слушате“ там: Отидете на Настройки & GT; Експлоатационни помощни средства & gt; Слухови апарати & gt; MFI слухови апарати & GT; Контрол на заключения екран: Активирайте тази опция за директен достъп. Сега можете да контролирате слуховия апарат, да изберете слуховия апарат, да изберете Streams с блокиран екран състоянието на батерията, обем и околния микрофон и да определите участието на живо и да определите дали аудио сигналите, като например Обажданията, трябва да бъдат препратени на слуховия апарат или не.

Можете да свържете слуховите си апарати с няколко устройства на Apple. Промяната между връзките обикновено работи автоматично, ако извършвате действия на съответното устройство, което съдържа аудио сигнали или повикване на смартфона. Промените в настройките също се прехвърлят автоматично на всички устройства. Важно е само да се регистрирате на всички устройства с Apple ID и да сте в една и съща мрежа на WLAN. Apple Services Siri, телефония, Apple Music, Apple Podcast и Apple TV са достъпни за стрийминг на слухов апарат.

Свържете слуховите апарати към Android

Връзка с Android устройства може да се произвежда в операционни системи от Android 13 или по -висока. Дали вече имате тази версия, може да бъде проверена в настройките на системата. Слуховите апарати и продуктите на Android са с дадена съвместимост на два начина на свързване :

  1. Относно „свързани устройства“: Отворени настройки & GT; Свързани устройства & GT; Сдвоете ново устройство. Активирайте Bluetooth на вашия слухов апарат и го изберете от списъка веднага след като слуховият апарат се появи на екрана на устройството Android. За да се свържат няколко слухови апарати, един след друг трябва да бъде свързан по този начин. Съобщението „Активно, ляво и надясно“ показва, че връзката с двете устройства е успешно установена. Настройки на слуховите апарати могат да бъдат достъпни и редактирани в допълнение към името на слуховия апарат.
  2. За „Слухови апарати“: Отидете в Настройки & GT; Експлоатационни помощни средства & gt; Слухови апарати & gt; Следваща & gt; Сдвоете ново устройство. Активирайте режима на свързване на вашия слухов апарат и го изберете в списъка на вашето крайно устройство веднага щом се покаже там. За да свържете няколко слухови апарати, свързването трябва да се извършва поотделно и за двете устройства едно след друго. Ако и двете устройства са успешно свързани, се показва състоянието „активно, ляво и дясно“.
  3. Слухови апарати с Bluetooth: функция & amp; Предимства

    Bluetooth дава възможност за предаване на данни между устройства по радиото, стига да са в непосредствена близост. Безжичната връзка между две крайни устройства остава съхранявана и гарантира автоматично свързване на двете, при условие че се активира Bluetooth и радиусът на предаване се наблюдава, докато връзката се изтрива активно. Диапазонът, в който предаването на данни е успешно, варира. Част от опциите е да се установят няколко връзки към различни устройства.

    ; Безплатен ход в пространството без загуба на качество. За връзката с телевизора е необходимо TV Connector . Въпреки че повечето съвременни слухови апарати са оборудвани с Bluetooth, трябва да се уверите, че слуховите ви апарати са съвместими със съответните ви крайни устройства, преди да бъде направена покупката. Ако се стремите към по -нататъшни уточнения на впечатлението за слушане, можете да използвате производителя -специфични приложения конфигурации.

    Мнозина се страхуват от бързата загуба на батерията при използване на Bluetooth. Този страх е напълно оправдан, тъй като силата на батерията на слуховите апарати е намалена при използването на Bluetooth. Въпреки това, Bluetooth ниската енергия намалява консумацията на електроенергия, без да предизвиква забавяне. По този начин има висока производителност, обширна свързаност и светлина и бързо зареждане.