Hörgeräte Reparatur: Kosten, Pauschale, Krankenkasse | MySecondEar

Ремонт на слуховия апарат: Разходи, фиксирана ставка, здравна застраховка

Слуховите апарати са важна част от ежедневието за хората с слухови проблеми. Те дават възможност на света да възприема света по -добре и да разбере какво се казва. Ако обаче слуховата ви помощ се разпадне или вече не работи правилно, това може да доведе до трудности, които затрудняват ежедневието. В тази статия ще се справим с ремонта на слуховите апарати и ще разгледаме как да поправим счупен слухов апарат.

e s дава различни причини, поради които слуховата помощ трябва да бъде поправена. Влагата е най -големият враг на чувствителните компоненти в слуховите апарати и може да доведе до ранно стареене и дефекти. Не е рядкост това да доведе до функционална повреда. Страхът често е по -голям от предполагаемия дефект и трябва да се променят само батерията или слуховия маркуч. Ако други части на слуховия апарат са нарушени, само акустичният слухов апарат може да помогне.

Някои причини за повреда се отстраняват бързо - например, ако микрофонът е блокиран от замърсяване или ако трябва да се използва нов пропуск за ухо. В допълнение към новия проход за ухо, много акустика за слухов апарат предлагат такива малки ремонти като част от гаранцията като безплатна услуга.

Съвети за дефектен слухов апарат

Ако установите, че слуховият ви апарат не работи правилно, първо трябва сами да проведете няколко теста, преди да се консултирате със слухов апарат:

  • Уверете се, че слуховият ви апарат също е включен.
  • Включете силата на звука, за да проверите дали контролът на силата на звука е случайно коригиран.
  • Проверете дали батерията седи правилно и тествайте батерията си или поставете нова. Обърнете внимание на експлоатационния живот на батерията, който може да варира много различно в зависимост от производителя.
  • Ако носите HDO модел, проверете маркучите, защото можете да се носите или да се счупите с течение на времето.

Разходи за ремонт на слуховия апарат

Ако слуховата помощ е дефектна и е необходим по -обширен ремонт, законоустановените здравноосигурителни компании ще възстановят застрахованите си. Например, ако микрофонът е счупен, разходите за ремонт се отварят към фиксирания процент на поддръжката на здравното осигуряване.

В случай на допълнителни основни слухови апарати без плащане, всички необходими ремонти се покриват от фиксирания процент на здравното осигуряване. Ако сте превозвач на слухов апарат с различни допълнителни функции, здравното осигуряване плаща фиксирана сума.

В допълнение, трябва да участвате в разходите, ако се обменят консумативи.

Слухови апарати Ремонт на плоско здравно осигуряване

Ремонтът винаги се задържа от акустичния, тъй като сумата, с която здравното осигуряване участва в възможни ремонти през срока от 6 години.

Ремонт и нова покупка

Изпълнителният процент на здравноосигурителните компании е между 120 и 154,7 евро и обикновено се прилага за шест години. След това здравното осигуряване обикновено препоръчва придобиването на слухов апарат. Това също се прилага, ако слуховият ви апарат е дефектен и разходите за ремонт са по -високи от новата покупка. Особено, ако носите слуховия си апарат от няколко години, трябва да помислите за нова покупка. Ако слуховата ви помощ е дефектна, вие не трябва само да вземете предвид разликата в разходите, когато решавате между ремонт и нова покупка, тъй като техническото развитие постоянно постига голям напредък: съвременните слухови апарати не само стават значително по -мощни, но и ги предлагайте Много по -голям комфорт.

Ако се придържате към изчакване и поддържане на слуховия си апарат, той трябва да работи дълго време без проблеми. Ако все още се счупи, има различни начини да го върнете в експлоатация. Служителният специалист може да ви помогне да намерите най -добрата процедура и да върнете слуховия апарат в перфектно състояние. За заем устройство вие също защитавате акустичния си слухов апарат. Мнозина ви предоставят безплатно устройство за подмяна за продължителността на ремонта.