Hörgerät Verloren: Zahlt die Krankenkasse? | MySecondEar

Изгубена слухови помощ: Плаща ли здравноосигурителната компания?

Слуховата помощ е важна помощ за хората със слухови проблеми и може значително да подобри живота. За съжаление, това се случва отново и отново, че слуховите апарати се губят. Това може да бъде много разочароващо за съответния човек, а също и да означава финансови загуби. Ето защо е важно да вземете няколко предпазни мерки, за да сведете до минимум риска от загуба.

На първо място, винаги трябва да се уверите, че да държите слуховия апарат внимателно, например в случай. Така той остава защитен от щети и може да бъде намерен по -бързо, ако сте го положили. Ако не носите слуховия апарат, трябва да го запазите на сигурно място.

Ако сте загубили слуховата помощ, въпреки всички предпазни мерки, има някои стъпки, които можете да предприемете, за да го намерите отново. На първо място, трябва да търсите старателно обкръжението си, може да не сте загубили слуховите апарати, а просто забравихте на едно място. Междувременно много производители на слухов апарат предлагат и функцията, за да намерят слуховите апарати на своя смартфон.

Изгубена слухови помощ: Плаща ли здравноосигурителната компания?

законовата здравна застраховка обикновено не плаща за нова слухова помощ. Освен ако устройството ви вече не е на повече от 6 години и вече имате договорно право на нов слухов апарат. В някои случаи можете да кандидатствате за преждевременно размяна. Най -добре е да говорите с акустичния и здравното си осигуряване на слуховия си апарат, за да получите съвети как да продължите.

Слуховна помощ, загубена от маска

На много места, като например в обществените пространства, маските са задължителни. Носенето на маска често е двойно предизвикателство за носителя на слухови апарати. Обикновено отчитането на устните може да компенсира затрудненията в комуникацията в силна среда. Ако обаче другият човек носи маска, това вече не е възможно и казаното звучи също. Ето защо хората със загуба на слуха са по -зависими от висококачествени слухови апарати.

По -досадно е, че слуховите апарати могат да паднат твърде лесно незабелязано, когато маската е поставена и изключена. Можете да вземете предпазни мерки, като използвате маски, които са обвързани зад главата и не са прикрепени зад ушите.

Като цяло е важно да разберете, че слуховият апарат е важна помощ и следователно трябва да се третира внимателно. С няколко предпазни мерки и, ако е необходимо, подкрепата на специалист може да бъде сведена до минимум риска от загуба и да се насладите на слуховия си апарат за дълго време.