Hörgeräte Wasserdicht: Sind Hörgeräte wasserresistent? (Schwimmen, Dusche, Sauna, etc.)

Слухови апарати Водоустойчиво: Слуховите апарати вода -устойчиви ли са? (Плуване, душ, сауна и т.н.)

Обикновено водата е най -големият враг на слуховите апарати. Силната влага под душа или в басейна скочи и те вече не се използват. Но има ли и слухови апарати, които всъщност са водоустойчиви?

Трябва да обърнете внимание на това, когато купувате

Слуховите апарати Meite нямат проблем с него при пръскане или получаване на малко пот. Ситуацията е различна, ако искате да потопите слуховия си апарат във водата. Слуховите апарати, които рекламират с "водоустойчив", са защитени срещу вода за пръскане. Но те всъщност не са водоустойчиви и не са подходящи за плуване.

Siemens представи водоустойчив слухов апарат през 2013 г. Моделът Aquaris беше напълно водоустойчив и също можеше да оцелее в коловозите в басейна. Той беше идеален за спортисти и приятели на открито, които търсеха стабилен слухов апарат. За съжаление, компанията е спряла производството и продуктът вече не се предлага в магазините. Някои превозвачи обаче намериха странно да носят слуховите апарати във водата. Те бяха твърде свикнали, че вече не възприемат атмосферния шум в басейните. Шумовете на водата и другите хора при плуване след това се възприемаха като досадни.

Това означава различните IP класове

Слуховите апарати с класификацията IP-68 могат да бъдат потопени във водата за кратко време. Числата 1-9 казват колко силно устойчив е продукт срещу вода или прах. Така че IP 68 означава разбит: Пълна защита срещу прах и защитена от проникването на вода за неопределен период.

Въпреки това слуховите апарати трябва да се използват с повишено внимание. В ежедневието това означава, че те оцеляват при падането във ваната, случайно износване под душа или в дъждовен душ. Но това не означава, че можете да плувате с него с часове. Слуховите апарати трябва да бъдат изсушени след контакт с вода.

Но сега има водоустойчиви слухови апарати?

Отговорът се извиква! Производителят на швейцарски слухов апарат Phonak стартира водоустойчивия слухов апарат „Phonak Audeo Life“ през 2022 г.

С живота на Audéo Phonak представя слухов апарат, който особено допълва активен, спортен начин на живот. Като част от популярната серия Paradise, новото устройство се откроява чрез допълнително покритие, което обещава висока устойчивост. С този нов, акумулационен спътник вече няма нужда да се притеснявате, че трябва да правите без физически дейности поради загубата на слуха си. Животът на Audéo е водоустойчив на дълбочина до 50 см. Това загражда както сладката, така и солта и водата с басейна.