Hörgeräteversorgung | MySecondEar

Доставка на слухов апарат

Доставката на слухов апарат е важна тема, тъй като оптималната доставка на слухови помощ може да помогне на хората с слухови проблеми да се справят по -добре с ежедневието си и да увеличат качеството си на живот.

Има различни начини за това как хората в Германия могат да стигнат до слухови апарати. На първо място, има възможност за получаване на слухови апарати от законово здравно осигуряване. Конферентно регулираните безвъзмездни средства от законовите германски здравноосигурителни компании могат да бъдат до 1 700,00 евро (включително проход за ухо) за двуетажна доставка. И ако е необходимо, за вас почти безплатно*Ако искате слухов апарат, който да отговаря само на изискванията на законовите здравноосигурителни компании.

(*Тук ще трябва да се изплати само законовото допълнително плащане в размер на 10,00 евро/слухови помощ, ако няма освобождаване).

; Съществуват обаче значителни разлики в сумите за възстановяване. Те зависят изцяло от индивидуално договорените договори между вас като застрахован и вашата частна здравна застраховка. Обикновено можете да намерите повече информация за сумата за възстановяване в договора си, на уебсайта на застрахователната компания или с вашия личен клиентски консултант на съответната здравноосигурителна компания.

Важно е хората с проблеми със слуха да се грижат за доставката на слухов апарат на ранен етап, тъй като ранното лечение може да помогне да се продължи да чува по -дълго. В допълнение, слуховите апарати могат да помогнат на засегнатите да участват по -добре в социалния живот и да увеличат качеството си на живот.

За да се получат оптимално снабдяване с слухов апарат, важно е засегнатите да се информират добре и, ако е необходимо, да се възползват от индивидуалните съвети. Сега на пазара има много различни слухови апарати, които се различават по своите функции и цени. Следователно, има смисъл да получавате съвети от акустичен слухов апарат или лекар на УНГ, за да се намери слуховата помощ, която е най -подходяща за индивидуални нужди.

Важно е също така слуховите апарати редовно да се проверяват и адаптират, за да се осигури оптимална ефективност. Това може да се направи от акустик на слуховия апарат, който също е на разположение за въпроси и проблеми.

Като цяло може да се каже, че има различни начини да стигнете до слухови апарати и да подобрите доставката на слухов апарат. Важно е да се погрижите за доставката на слухов апарат на ранен етап и да се разбере достатъчно, за да се намери слуховата помощ, която е най -подходяща за индивидуалните нужди. С правилното доставяне на слухов апарат, изслушването може да се запази по -дълго и качеството на живот на засегнатите може да бъде значително подобрено.