Hörtraining: Besser hören mit und ohne Hörgeräte | MySecondEar
; . Което стимулира основния рог нерв за слуховия процес, ако той не е стимулиран с достатъчно слухови стимули. По този начин стимулирането на слуховото обучение гарантира, че аудио нервът остава активен и загубата на слуха не се втвърдява. Изслушването също може да бъде обучено, когато се носи слухов апарат, тъй като това също причинява стимулиране на слуха и подобрява разбирането и слушането с укрепване на слушането.

В допълнение към слуха, мозъкът също играе решаваща роля в процеса на слуха. В резултат на това последното е също толкова внимание в слуховото обучение. Практично е, че съответните упражнения могат да се извършват ежедневно и вече с малък период от време. Резултатите са още по -впечатляващи за това, защото с обучението на мозъка и слуха, както кръвообращението , така и когнитивната гъвкавост

; По -скоро слуховото обучение може да се разглежда като допълнителна мярка или превенция, а не като еднолична терапия.

Упражнения за слухово обучение

Най -лесният начин за правене е редовното обучение за слушане, когато той е интегриран в ежедневието като неразделна част от ежедневието. Защото се прилага следното: колкото повече тренировки, толкова по -добър е ефектът. Практически страничен ефект е увеличаване на способността за концентрация.

Има различни упражнения, които могат да се използват между или по много целенасочен начин за насърчаване на слуха и мозъка.

Прочетете

Loud: Прочетете се силно и слушайте собствения си глас. Поемете собствените си вдишвания и променете звука на гласа си. Може би в началото звучи странно и може да се почувства необичайно в началото, но помага да се възприемат точно различни шумове и да ги разграничават един от друг.

Слушайте : Това упражнение трябва да се извърши със затворени очи, защото това повдига вниманието. Опитайте се да заснемете акустично някакъв шум във вашия район и да идентифицирате дали е възможно. Целта е да се плащат особено тихи шумове, които обикновено не се чуват.

musik : Дори и любимото слушане на музика може да бъде свързано със слуховото обучение. За да направите това, преминете към музика или радио и се преместете през стаята. Концентрирайте се върху това как се променят шумовете, като същевременно променяте позицията ви. Тествайте същото с различни обеми или на по -голямо разстояние, например от друга стая. Какво точно е в любимата ви песен? Кои инструменти се използват в песента? Ще се изненадате колко подробности все още могат да бъдат открити в добре познати песни.

Останете в движение : Движението е добро за тялото ви, със сигурност вече сте знаели това. Това, което не е наясно с мнозина: ползите от слуха се възползват еднакво от физическата активност. Тъй като движението насърчава притока на кръв към цялото тяло, включително вътрешното ухо и кохлеята, което има значителна част от процеса на слуха. Не е нужно да правите усилени фитнес упражнения за това, дори лекото движение върви кръвообращението ви и носи със себе си желаните предимства. Намерете нещо, което ви харесва, защото в най -добрия случай се движите всеки ден и правите нещо добро за тялото и ума си.

Йога : Като особено полезен спорт, йога съчетава тренировките на тялото, ума и душата. Освен аспекта на движението, някои пози трябва да оказват допълнително, положително влияние върху слуха. По време на напрегнатите упражнения тялото може да се освободи от страх и стрес, което подобрява циркулацията и нервната функция. Тинитусът също може да се лекува ефективно с практиката, намаляваща стреса.

Медитация : Може ли да е малко по -тих? Тогава медитацията е средства за многобройни цели! В допълнение към впечатляващите предимства на здравето, като регулирането на кръвното налягане и стрес, концентрираната релаксация също насърчава слуха му. Медитацията е обучение на най -високото внимание, което от една страна влияе върху кръвообращението на мозъка, което от своя страна прави голяма част от слушането, а от друга страна, слушането може да бъде изрично обучено. Винаги привличайте вниманието от тялото си към звуците около вас. Вземете го по целенасочен начин, всеки малък детайл, подобен на упражнението Lausch. Състоянието на най -високата концентрация, която достигате в медитация, ще ви помогне.

дихателни упражнения : Независимо дали в йога или по време на медитация, съзнателното дишане и насочените дихателни упражнения помагат за обогатяване на кръвта с кислород. В резултат на това може да се постигне и подобрен приток на кръв към ухото и по този начин подобряване на слуха.

Voice Focus : Кога за последен път сте прочетени нещо? Вероятно отново е време, защото тук лесно можете да комбинирате ежедневието и слуховите тренировки. Затворете очите си, докато настоящият човек се движи свободно в стаята и чете от любимата си книга, вестника или блога на Mysecondear. От коя посока идва гласът? Как се променя възприятието на гласа? Забавна и ефективна практика да слушате посоката.

пъзел и игра : Повечето го знаят от масата на родителите или бабите и дядовците - добре познатия кръстословица. Всъщност пъзелите ефективно стимулират мозъка, независимо дали словесна мрежа или логически пъзел, а също така могат да насърчават процеса на слуха. Успехът се случва, когато поне веднъж седмично, по -добре, но по -добре всеки ден, е озадачен. Ако предпочитате да използвате игри с карти, можете да го направите и вие. Основното е, че е забавно и може да бъде интегриран редовно в ежедневието. Положителен страничен ефект от игрите е социалният контакт, докато заедно умът се изостря. Загубата на слуха може да доведе до гърба и самотните от засегнатите, вечерите на играта или състезанията с пъзели активно противодействат на това.

Предотвратяване на проблеми с слуха

Обучението за слуха е опция за предотвратяване на загубата на слуха или за противодействие на влошаването на съществуващото намаляване на слуха. Само това само не е достатъчно: важно е да защитите слуха си от вредни влияния. Следните указания ще ви помогнат да защитите слуха си:

  • Избягвайте да слушате чиста музика, защото тя може да разруши непоправимо вашите клетки за коса. Поставете умерен обем и също така намалете продължителността на звука.
  • Всеки, който работи на силни работни места, е по-добър за подходяща защита на слуха , така че да не се проявява щети. < /li>
  • Изслушването на слуха трябва да се проверява редовно, за да се реагира незабавно на промените.