Kind hört schlecht: Schwerhörigkeit bei Kindern | MySecondEar

Загуба на слуха при деца: симптоми, причини, лечение

около 1,5 от 1000 новородени вече са засегнати от загуба на слуха. С други думи, вашето възприятие и обработка на акустична информация е ограничено от раждането. Дори в по -късни моменти в хода на детството и младежите могат да се появят намаляване на слуха по различни причини. Те варират от инфекции до прекомерно замърсяване на шума. Особено в млада възраст лечението на загубата на слуха е от съществено значение за предотвратяване на забавяне на развитието или нарушения.

Загубата на слуха при бебета и деца разпознава: симптоми

Първият признак за възможна загуба на слуха е отсъствието на плашене за силни шумове от 4 -та - 6 -та седмица от живота. От 6 -ия месец нататък вашето дете също трябва активно да реагира на речта и да се опита да намери източници на шум . В зависимост от степента на загуба на слуха, трябва да се наблюдават различни други признаци в по -нататъшното детство: с леко намаляване на слуха децата често не чуват тихо говорен и шепнещ език. В случай на средни до висококачествени щети се чуват само силни шумове. Ако има пълна загуба на слуха, само вибрациите се възприемат от децата. Също така удряща силна реч, чести въпроси на разбиране и липса на опит за повторно преобразуване на родителите, 7 -ми признаци на щети от слуха.

За да се признае загубата на слуха при бебета и деца възможно най -рано и да се предприемат подходящи мерки, трябва да се възприема всички прегледи на ранно откриване . Първият скрининг на слуха вече се извършва на U1, но положителният резултат не означава автоматично, че не може да се определи повреда на изслушването по -късно. Когато наблюдавате описаните знаци, направете лекар, за да създадете разяснение.

Загуба на слуха при бебета: причини

При бебетата 50 % от загубата на слуха са наследствени, но може да има фалшиво или забавено развитие в областта на слуховия орган както по време на бременност, така и по време на раждането. От една страна, специални гени или генетични дефекти са отговорни за това, които се появяват и в комбинация с други заболявания, например щитовидната жлеза, сърцето или очите. Сифилис, метаболитни заболявания или злоупотреба с алкохол и наркотици по време на Бременността също може да доведе до вродена загуба на слуха при бебета. В допълнение, преждевременните раждания, механичните увреждания, причинени от или липса на кислород В процеса на раждане , жълтеницата и мозъчното кървене имат потенциално отрицателни при слуха. След раждането рискът е предимно при възпаление на средното ухо или менинги, както и на типични инфекции в детството, като морбили, паротит и рубеола.

Причини за загуба на слуха в детството

; Последимостта може да бъде колекция от секрети в пещерата Паукен, която от своя страна може да създаде затваряне на тръбата . Ако това съществува за период от твърде дълъг, има патологична промяна в лигавичните мембрани. Ако лечението с лекарства се провали в това състояние, в тъпанчето се вкарва тръба, за да причини постоянна вентилация и изсушаване на средното ухо. След няколко месеца тръбата се отблъсква сама. Следователно ограничението за слушане е само временно. През последните години се наблюдава увеличение на слуховите разстройства при младите хора, които се приписват на замърсяване с висок шум чрез музика.

Важно : По този начин предварително се избягва увреждане на слуха от принадлежността на чувствителното дете, трябва да се предотврати предотвратяване за адекватна защита на слуха. Обемът от 85 децибела може да бъде риск за слуха на децата. Щом възникнат щети, е трудно да се поправи. Следователно, не забравяйте да излагате децата си прекомерно силни среди или да използвате подходяща защита на слуха.

Последици от загубата на слуха при деца

Лечението на загубата на слуха е от съществено значение за децата, за да се осигури редовно развитие на езиковото и социалното развитие . Тъй като придобиването на езика на детето до голяма степен се извършва от езикови модели за подражание и имитация, е необходимо слушане на езиковия принос. Колкото по -рано се прави интервенция, толкова по -добре, защото през първите месеци и години от живота са определени фундаментални основни стълбове за по -нататъшно развитие . Друго възможно следствие е забавянето на когнитивното развитие, което е резултат от ограниченото откриване на света с всички сетива. В допълнение, загубите в училищното изпълнение също са поразителни. Това може да се проследи до факта, че училището е силно интерактивно място, където знанията се предават предимно устно.

Лечение на загубата на слуха при деца и бебета

Какво лечение има най -високите шансове за успех зависи от причината за ограничението на слушането. В случай на загуба на слуха поради инфекции обикновено е възможно временно лечение с лекарства . В случай на генетични или други причини, адаптирането на подходящ слухов апарат обикновено помага. Какви специални характеристики детски слухови апарати и колко струват те могат да бъдат прочетени тук . В по -редки случаи се препоръчва вмъкване на кохлея имплант , например, ако анатомични или слухови условия предотвратяват носенето на слухов апарат.

Загуба на слуха при деца: Операция

Определени условия предотвратяват използването на конвенционален слухов апарат и, ако е необходимо, изискват използването на имплант. Една от възможностите тук е Cochlea имплант (CI) , който поема функцията на вътрешното ухо и акустична информация за този мозък напред. Докато слуховите апарати са склонни да увеличат обема, CI е значително включен в процеса на управление при слушане. Имплантатът на кохлея обаче не е чудотворно решение. Необходимо е време, за да свикнете с устройството и изисква интензивно обучение за справяне и слушане. Фактори, които влияят на успеха с CI, са например възраст в имплантацията и степента на загуба на слуха.

Загуба на слуха при деца: Какво могат да направят родителите

Когато детето е трудно да чуе, за повечето родители това първоначално е шокираща новина. Емоционалните реакции са правдоподобни и могат да бъдат. Изключително уместно е да представлявате най -добрата възможна подкрепа за вашето дете.

  1. разберете повече: Колкото по -добре познаваме себе си с тема, толкова по -малко заплашва изглежда. Колкото по -добре сте запознати с темата за загубата на слуха, толкова по -добре ще разберете и подкрепите детето си.
  2. Вземете консултативни съвети: Когато диагностицирате „загуба на слуха“, могат да възникнат много въпроси. Не се страхувайте да потърсите съвет, за да улесните живота на вашето дете.
  3. Бъдете отворени : Честността към вашето дете и други по отношение на ограничението за слушане обикновено помага да се увеличи разбирането отвън. Детето ви ще има по -малко проблеми в ежедневието, ако вашите събратя знае за специалните нужди.
  4. Приемете, включете, поддръжка : Приемете специалната характеристика на детето си и винаги му дайте усещането да бъде подкрепен и ангажиран. Отделете време да говорите с детето си и да разберете къде можете да го подкрепите. Например, организирайте сигнали (например ръкостискане), които детето ви може да използва, за да посочи, че не е разбрало нещо. По този начин можете да реагирате фино и подходящо.
  5. Бъдете търпеливи : Обърнете внимание на адаптирането на вашия езиков принос, така че детето ви да ви разбере възможно най -точно. Говорете силно и ясно и търпеливо повтаряйте изявленията си при поискване, за да не разстройвате детето си.
  6. Използвайте технически помощни средства : В допълнение към слуховите апарати, има разнообразие от технически допълнителни аксесоари , които могат да обогатят ежедневието на вашето дете. Научете повече и не се отклонявайте от отхвърлянето на тези помощни средства.
  7. Използвайте допълнителна терапия : В допълнение към слуховите грижи трябва да се използват допълнителни оферти за терапия. Например, логопедията помага да се подкрепи езиковото развитие на вашето дете.
  8. Използвайте опции за обмен : За родителите диагнозата „загуба на слуха“ може да бъде неочаквано предизвикателство сред вашите деца. Родителите могат да се свързват, подкрепят и да се информират за многобройни възможности за обмен.
  9. Популяризирайте самоувереността на вашето дете : За да внесете нормалност за справяне със загубата на слуха, помогнете на детето си да поддържа собственото си самоувереност. В училище вашето дете може да бъде посрещнато с въпроси и резервации относно слуховия апарат. За да се избегне несигурността на обучението, родителската подкрепа и образованието са особено важни.