Kinder-Hörgeräte: Modelle, Kosten & Erfahrungen | MySecondEar

При децата намаленията на слуха са сред най -често срещаните вродени сензорни разстройства. Около 170 милиона деца са засегнати по целия свят. Детските слухови апарати могат да отстранят ситуацията и евентуално негативните последици от ограниченията за слушане на развитието на юношите могат да регулират. Те съдържат някои специални имоти, които ги правят подходящи като съпровождания на детския живот.

Загуба на слуха/загуба на слуха при деца

В случай на загуба на слуха, слуховите апарати са не само релевантни в областта на изслушването. Активното изследване на околната среда е изключително важно за развитието на децата, както езиково, така и социално. За тази цел взаимодействието с другите като средство за ориентация в света и развитието на децата трябва да се разбира преди всичко. Връзките и връзките, които формират емоционалната основа на личното развитие на подрастващите, също са свързани чрез (езиковия) контакт с колегите човешки същества. Следователно слушането е значителна част в подкрепата на споменатите процеси, поради което ограниченията при слушане трябва да се третират рано, ако е възможно. Увреждането на слуха обикновено се лекува добре със слухови апарати или в редки случаи с импланти и помагат на децата да станат неусложнен ход на детството си.

Кога детето се нуждае от слухов апарат?

За да се отговори на този въпрос трябва да се изплаща на възможни признаци на първи признаци, които показват намаляване на слуха. Това включва редки публикации, липса на интерес към акустични стимули като музика, силно говорене, неуспешно плашене със силни шумове. Бебетата също са поразителни, ако не търсят източници на шум. В тези случаи трябва да се изясни дали се изисква слухов апарат за деца. Слуховите тестове се провеждат бързо и безболезнено под формата на прожекции на слушане за диагностициране. Тук както типът, така и степените на загуба на слуха се определят да получат подходящи интервенции, чрез които слушането се поддържа и гарантира комфорт.

Детски слухови апарати

Като цяло

се препоръчват за деца и юноши под 16 -годишна възраст. Те са стабилно изградени, прах и водоустойчив, както и точно направени, за да издържат на изразената физическа активност на младите носители. Широка гама от различни цветове допринася за увеличаване на усещането -добро преживяване. В най -добрия случай дисплейът на състоянието също е прикачен към устройството за опростена работа от страна на родителите.

Изслушването се променя с училището в училище, тъй като разбирането на езика в различни слухови среди трябва да бъде гарантирано, за да се осигури цялостно участие в интерактивната среда в и извън училището. Детските слухови апарати трябва да убедят както в клас, така и в училищния двор и да дадат възможност за успешно обучение, както и установяването на контакти. В училищния сектор допълнителните аксесоари могат допълнително да увеличат независимостта и гъвкавостта на детето.

Слухови апарати за костна проводимост за деца

Ако не можете да използвате адаптацията на конвенционален слухов апарат HDO, слуховите апарати за костна проводимост са друг начин за слушане на деца. От една страна, устройствата за костна проводимост са на разположение за залепване. С тях към кожата е прикрепен адаптер за лепило, върху който е прикрепен звуков процесор. За тази форма не е необходима нито операция, нито рискът от деформация на черепа се увеличава. От друга страна, децата често се използват при деца, които са доказали, че са приятелски настроени в детската игра и при движение. Въпреки това, празникът за твърде дълго трябва да се избягва, за да се предотврати точките на налягане.

Кохлея имплант при деца

Въпреки доста рядко срещано, Cochlea импланти също се използват като слухов решение за деца, при условие че определени области на ухото вече са твърде силно повредени или че носенето на конвенционален слухов апарат не е възможно по други причини. Кохлеавите импланти могат да се използват, дори ако клетките на косата или вътрешните уши са повредени. Поставянето на имплантата дори се препоръчва в млада възраст, тъй като перспективите за изучаване на солиден слух и стандартно -приятелско развитие на детето са толкова обещаващи. Това обаче не е неподвижна хирургическа интервенция, при която могат да възникнат усложнения и следователно трябва да бъдат внимателно обмислени.

Разлика между детски и възрастни модели

Технически слуховите апарати за деца и възрастни са много сходни, като детските слухови апарати имат опростена работа. Поради по -изразеното движение и съответно слуховите апарати за деца са особено здрави и срещу вода и прах. LED рекламите също опростяват операцията за родителите и насърчават възможността да поемат отговорност от страна на децата. Друго разграничение е показано в дизайна: детските слухови апарати обикновено могат да бъдат избрани от цветна цветова палитра, за да се увеличи приемането във възрастовата група и да се защити чувствителната детска кожа, направена от хипоалергенни материали. В крайна сметка заключването на детето е често срещано за отделението за батерии.

Детски слухови апарати разходи

Разходите за детските слухови апарати варират силно в зависимост от модела и обхвата на функциите. Бързо може да се очаква с цена от над 700 евро на ухо. Трябва обаче да се има предвид, че законовите здравни застрахователи поемат сума до 786,86 евро на ухо, понякога има и цялостно предположение за разходи. Най -добре е да разберете по -директно от вашата здравноосигурителна компания относно сумите за прехвърляне на разходите.

Слухов апарат Акустици за деца

Ако подозирате намаляване на слуха на детето си, трябва да видите лекар възможно най -скоро, за да постигнете сигурност. Ако подозрението бъде потвърдено, захранването с подходящи слухови апарати трябва да се справи. За подбора, адаптацията и настройката на слуховите апарати при деца, педакустици . Специалистите по грижа за слуха, специализирани в деца и млади хора, знаят за слуховите органи на детето и хода на развитието и лечението с съпричастност и приятелски работни материали. Струва си да потърсите педала наблизо, за която и вие, и вашето дете имате увереност, тъй като поради постоянния растеж, честите посещения на специалиста се дължат.