Knochenleitungshörgeräte: Brille, Stirnband oder Implantat? Ein Überblick über Bauformen, Einsatzgebiete und Funktionsweisen
; За когото устройствата за костна проводимост са подходящи за това как работи звуковото предаване без участието на вътрешното ухо, което има дизайн и как децата могат да бъдат възможни без имплант, в тази статия.

Слухови апарати за костна проводимост: области на приложение

От една страна, слуховите апарати за костна проводимост се използват, ако анатомично се установи закрепването на слухов апарат зад или в ухото поради деформация или липса на ушната чаша не може да бъде осъществимо. От друга страна, звуковата загуба на слуха е , например поради деформация или липса на верига от костилци или отосклероза, както и на едно изтръпване. В случай на такива увреждания на слуха са засегнати външни или средни уши, което блокира пренасочването на звука към сензорните клетки на вътрешното ухо. В резултат на това е необходимо решение, което стимулира слуховия нерв по различен начин, а именно чрез костната линия.

Слухови апарати за костна проводимост: функционалност

Слуховите апарати за въздушна тръба поемат звука над вашия микрофон, обработете го и след това го харчете над въздуха в ушния канал с помощта на слушател. Слуховите апарати за костна проводимост, от друга страна, използват естествената способност на човешката кост, за да ръководят звука, за да реализират предаване на звук чрез вибрация . Има близък контакт или натискане на устройството на мастоида - издутината кост зад ухото - възможно е, защото дава възможност за прехвърляне на вибрациите във вътрешното ухо.

Процесът е по -прецизен, както следва: звукът се записва през микрофона, преобразува се в електрически сигнали и препраща към аудио процесора. Последният обработва сигналите в зависимост от неговите настройки. Вместо слушател, резултатът вече се прехвърля на конвертор, който прави обновена трансформация. Продуктът: вибрации.

Вибрациите се прехвърлят в костта, която използва звука към вътрешното ухо. По този начин Средното ухо се избягва и пригодността на слуховите апарати за костен тръбопровод за разговори за проводимост и именуването на устройствата е оправдано. Във вътрешното ухо сигналите се препращат към мозъка, което в крайна сметка, след дешифриране на сигналите, слухът се провежда.

Костна проводимост Слухов апарат: Строителни формуляри

Както при всички видове слухови апарати, има и различни дизайни за слухови апарати за костна проводимост, всеки от които има предимства и недостатъци. Кой вариант е подходящ за вас лично може да бъде оценен само въз основа на индивидуални усещания и нужди, но получавате преглед на наличното облекло.

Костна проводимост Слухов апарат: Очила

Очилата за слухов апарат за проводимост са сравнително удобна за потребителя форма на слуховия апарат за проводимост. Най -вече се извършва закрепването на слуховата система към скобите на очилата чрез щракване на системи . Съответно, след само лека промяна в очилата, носенето може да се стартира бързо и лесно. Като алтернатива са налични Слухови очила, при които слуховият апарат е здраво закотвен в модела на очилата. Очилата трябва само да бъдат поставени за употреба. Тук е особено важно необходимото налягане, с което скобите на очилата трябва да лежат на черепа, за да се осигури предаване на звук. Това е фина, неусложнено разрешена и приспадаема форма на слухови подкрепа, но възниква недостатък, тъй като този вариант има смисъл само с едновременното лошо зрение. За хората, които са зависими само от визуална помощ в определени ситуации, следователно твърдото изслушване е по -малко.

Костна проводимост Слухов апарат: Слушалки

Слуховите апарати за костна проводимост също са достъпни под формата на слушалка. С тази конструкция слуховата система е инсталирана в гладенето на слушалките, което означава, че тя автоматично лежи на главата. Тук, както при Слуховото стъкло, пише: Поставете и го слушайте! Поради регулируемостта, слуховият апарат може да бъде индивидуално коригиран на главата. Възможността за бързо нагоре и надолу също се увеличава удобството за потребителя . Въпреки това, един недостатък показва, че слушалките с над ухо обикновено са трудни за носене през слушалките.

Костна проводимост Слухов апарат: да се залепи

Костната проводимост Слухов апарат за залепване е прикрепено директно върху кожата зад ухото, което в сравнение с горепосочените дизайни се упражнява ясно на черепа. Аудио процесорът е прикрепен към адаптера за лепило, който позволява слух, базиран на вибрации. Тази конструкция на слуховите апарати за костна проводимост е особено подходяща за деца или бебета, тъй като не изисква операция, изисква малък надзор, докато се носи и може да бъде тестван просто. В допълнение, рискът от деформиране на костта на черепа по време на растеж е значително по -нисък.

Костна проводимост Слухов апарат: лента за глава

Фронталните връзки също са особено за деца, Тъй като те се считат за нежни, не стоят на пътя на детските игри и по този начин се оказват практичен ежедневен спътник. Трябва обаче да се отбележи, че налягането на натискането може да доведе до налягане и главоболие и следователно лентата за глава може да бъде преносима само за период от време или трябва да се променя редовно в позицията.

Костна проводимост Слухов апарат: Имплант (BAHA)

; >)
. По време на необходимата интервенция титанов винт се имплантира директно в костите на черепа, към който в бъдеще ще бъде прикрепен слуховия процесор. Звуковите вълни се абсорбират от процесора и се преобразуват във вибрации, които се предават на титановия винт. С помощта на костната линия се извършва предаването на вибрациите през винта към вътрешното ухо.

Имплантатът е особено подходящ за много силен звук, провиващ слуховия слух, тъй като предаването, причинено от кожата, вече не е необходимо. Резултатът: по -добро качество на слуха с увеличен обем и пестене на енергия.

Слухови апарати за костна проводимост: Разходи и субсидия

Слуховите апарати за костна проводимост, които не са имплантирани , са под общите субсидии за слухови апарати за законно застраховани лица. Така че има няколко суми за поемането на разходите, които могат да бъдат поискани индивидуално от съответното здравно осигуряване. В случай на имплантация , от друга страна, пълна цена се приема на работа и имплантант от страна на доставчика на застраховател. Предишното одобрение е предпоставка за това.