Hörgeräte Krankenkasse - Kostenübernahme 2024

Закупуване на слухов апарат чрез законовата здравна застраховка- колко взема здравноосигурителната компания?

Интересувате се от слухови апарати, но задайте въпроса дали и какво споделят здравното застрахователно дружество, което може да ви поеме?

В следващото ръководство ще получите цялата информация по темата за регулирането на слуховата помощ и поемането на разходите - както за частно, така и за законово здравно осигуряване.

Така че можете да разберете много добре и да знаете какви процеси ще дойдат при вас и какво трябва да поддържате безвъзмездната помощ.

Прием на слухови помощ Здравно осигуряване: Какво плаща здравноосигурителната компания за слухови апарати?

; И ако е необходимо, това е почти безплатно за вас*Ако искате слухов апарат, който да отговаря само на изискванията на законовите здравноосигурителни компании.

(*Тук ще бъде изплатено само законовото допълнително плащане в размер на 10,00 евро/слухови помощ, ако няма освобождаване)

Регламентът за слуховата помощ

За да можете да използвате безвъзмездната помощ за здравно осигуряване, трябва да представите така наречената „ушна медицинска регулация на слуховия апарат“ на акустичния слухов апарат. Ще получите тази наредба от лекуващия си лекар за ухо, нос и гърло, ако той определи загубата на слуха. (Първият) регламент е предпоставка за поемането на разходите на вашата здравноосигурителна компания и необходим процес на одобрение.

Съответна загуба на слуха трябва да е налична:

Слуховите апарати могат да се използват в съответствие с приложимото Ръководство за помощ са субсидирани само от юридически платежи, ако са изпълнени следните критерии (виж страница 18, §21, параграф 1 ):

  • 1. Тонаудиометричната загуба на слуха (DIN ISO 8253-1) на по-доброто ухо поне 30 децибела (dB) в поне една от тестовите честоти между 500 и 4000 Hertz (Hz)

и

  • 2. Език аудиометрично степента на разбиране на по-доброто ухо със слушалки (DIN ISO 8253-3), когато се използва тестът за моносил на Freiburg при 65 dB, не повече от 80% е

Важно: Веднага щом получите регламента от Вашия лекар, това е валидно само за 28 дни . (Ако е необходимо, практиката на лекаря със сигурност също ще се радва да ви предостави дублирана скорошна дата)

Следователно, след като получите регламента, трябва да се консултирате с акустици от слухов апарат За да започнете слуховия си апарат.

Ако изберете нас, MySecondear ще поеме цялата обработка със здравното си осигуряване веднага щом ни изпратите регламента.