MySecondEar Kundin mit Lagerungsschwindel

Какво е мошене на съхранение?

Около 2 от 100 души са засегнати от световъртеж поне веднъж в хода на живота си, като жени около два пъти по -често попадат в тази група, отколкото мъжете. Увеличаването на възрастта увеличава вероятността от поява. Захранването на съхранение се проявява чрез специфична, често много неудобна замаяност. Замайването се дава името, тъй като обикновено използва в случай на промени в главата на главата , както докато лежи, така и докато стои или при ходене. Последимостта е силна, въртяща се или колебателна замаяност, която може да има плашеща и частично рестриктивна всеки ден. Предварително трябва да се каже: Тази форма на замаяността обикновено е безобидна! Какви причини за световъртеж, как се изразява и какви практически упражнения могат да ви осигурят облекчение.

Benigner Paroxysmal Painter (BPLS)

Във връзка с световъртеж човек често чува от Benigner Paroxysmal Male Storage Swindling . Това е най -вече безобидното замаяност, описана по -горе. Специализираното обозначение може да бъде преведено с " припадък " и по този начин показва появата на появата на полагането на съхранение: той се случва за определени движения и се държи само за няколко неприятни неприятности секунди до минути . Подобна замаяност може да се появява няколко пъти на ден. Често се говори и за периферни пароксисамисти, които се залива с съхранение . Това изразява, че замаяността има причина в периферната област на тялото и не се задейства от дълбоки заболявания.

доброкачествен

В повечето случаи измамата с

съхранение се характеризира с безобидна, къса замаяност . Въз основа на камък във вътрешното ухо, в който е лежи и равновесният орган, сетивното възприятие е нарушено така, че да възникне замаяност. Често припадъците изчезват след за кратко време сами по себе си, ръководени от лекаря или извършват самостоятелно изработени упражнения .

Злокачествено мошеници за съхранение

Медицински, няма злокачествено мошение за съхранение . Концепцията за доброкачествения световъртеж може да бъде объркваща тук. Има обаче само името, което да изясни, че няма директни щети, причинени от замаяността или се основават на него. Последващи щети от падания или нервни натоварвания обаче не могат да бъдат изключени . В случай на упорито замаяност

Да оставим мошени да се приберат

Причината за мошенето на съхранение трябва да бъде разположена във вътрешното ухо . Ето So -Called арките , които са част от равновесния орган . В тях сензорните клетки седят, които улавят движенията на главата. Ако отлагат в арките под формата на камък , движенията на главата причиняват движение на камъните. Резултатът е дразненето на сензорните клетки , които препращат дезинформация, които не са в съответствие с възприемането на други сензорни канали. Възниква усещане за замаяност. Защо не е напълно ясно защо камъните се натрупват . Изглежда обаче, че депозитите са във връзка с процеса на стареене . В редки случаи са причините за нараняванията на черепа, ушните инфекции или кръвоносните нарушения.

Alt

гърба, страната и горната извита заедно образуват листа. Източник: Msdmanuals

laggerungschrchen симптоми

Типичните симптоми при мошене на съхранение са:

  • Jerky, неконтролирани движения на очите (Nystammus)
  • гадене , в редки случаи повръща
  • Силен, но кратък ротационно или колебание на макиране
  • Често придружен от това: равновесно разстройство

Симптомите се изразяват в следните ситуации :

  • при промяна на позицията на главата
  • завой на главата
  • Поставете врата на главата
  • На пуснете от позицията на лъжата
  • Преобърнете легнало
  • завой

Ако забележите световъртежът в споменатите по -горе ситуации, обикновено се изключва кръвоносната замаяност.

Диагноза за съхранение

Премахването на мошениците обикновено е лесно да се види чрез изясняване на оплакванията и историята в медицинския разговор. В допълнение, тестът на Hallpike показва дали дефинираната, бърза последователност на движението предизвиква замаяност. Ако случаят е такъв, той може да се приеме силно от доброкачествено раздробяване. Изследването на движенията на очите също позволява да се правят заключения за диагнозата.

Вотохването си отива самостоятелно?

Колко дълго мошенето за съхранение продължава от основната причина. Безплатните камъни могат да се утаят, което означава, че е възможен естествен срив . Често доброкачествената замаяност се примирява в рамките на за няколко дни до седмици . Дълго спиране през месеци до години до години не може да бъде изключено. Следователно се препоръчва своевременно лечение, за да се намали продължителността на симптомите и по този начин да се предотврати ежедневните натоварвания.

Лечение за мошеничество за съхранение

Въпреки че световъртежът често е изчезнал по естествен начин, спадът на оплакванията може да бъде ускорен с прости упражнения . Тук човек говори за така -наречените маневри за съхранение . Това означава определени последователности на движенията на главата, които помагат на каменен камък и по този начин се борят с симптомите на замаяност. Вашият лекар може да ви отведе през такава маневра, алтернативно упражненията у дома могат да бъдат изпълнени.

Упражнения за мошеничество за съхранение

Упражненията за лечение на мошене на съхранение могат да доведат до гадене . Най -добре е да затворите очите си, за да избегнете гадене. Оставете лекар да ви напътства или оставете да правят упражненията с вас, ако се чувствате несигурни.

Sémont Manöver Инструкции

В това упражнение вашата главата се завърта с 45 ° и седите изправени на права повърхност. От коя страна трябва да се обърне главата ви, можете да видите от коя ротация задейства замаяността. Веднага щом сте в изходна позиция, можете бързо да легнете на страницата в лежащо положение . Междувременно главата й винаги остава в една и съща позиция. Съответно сега гледате нагоре на повърхността. В тази позиция се задържате между две и три минути дълги. След това те съхраняват със замах с 180 ° към другата страна , така че погледът им сега сочи към основата. Накрая, те бавно се връщат към своето оригинално местоположение и остават толкова да седят в продължение на три минути. трябва да премине през няколко писти на маневрата подред, няколко пъти на ден.

Epley Maneuver Ръководство

изтичане на маневрата на Epley за депозити в лявото ухо. Източник: Здравна информация

Седиш с опънати крака и гръб към Вашия лекар или на права повърхност. Превърнете главата 45 ° към засегнатата страна. Сега бързо отидете на лежащо положение и се уверете, че главата ви стърчи през ръба на дивана. скалпът се говори за . В тази позиция се задържате, докато замаяването намалява, което обикновено е случаят след от минута . След това обърнете главата си 90 ° към здравата страна и също останете в това положение за около минута . След това обърнете останалата част от тялото си върху здравата страна и останете повече минута . Накрая можете да се върнете към началната позиция .