Mitteltonschwerhörigkeit: Ursachen, Symptome, Behandlung

Слух на среден тон: Определение

Под формата на сензорна загуба на слуха формира загубата на слуха в средния тон. Докато средната честотна диапазон обикновено е най -чувствителен към слушане, в тази област има загуба на слуха в междинния тон на загубата на слуха. Ако се появи в комбинация с високо звук или загуба на слуха с нисък звук, има загуба на слуха на широка лента . Комбинация от загуба на слуха обикновено се случва с увеличаване на възрастта.

Причини за загуба на слуха

Появата на загуба на слух в среден тон е резултат от проблеми във вътрешното ухо, по -точно в аудио охлюв (Cochlea). По този начин, типът на сърцето е един от слух на вътрешното ухо . В средната област на аудио охлюва сензорните клетки на косата изчезват загубата на слуха, която задейства симптомите. Слухът на средния тон се дължи на процеси на наследяване , които оправдават ранното явление и непрекъснатото влошаване на загубата на слуха.

Симптоми: Разпознаване на загуба на слуха в средата на тон

Симптомите, които говорят за слуха на средния тон, са ясни в ежедневната комуникация сравнително бързо. Засегнатите все повече стават все по -трудни за разбиране на езика , дори и без фонов шум. Симптомите не се отнасят до дълбочина и високи тонове, те могат да се чуят. Слухът на средния тон може да се развие поради непрекъснатото влошаване до до глухота, граничеща със загубата на слуха. По правило и двете уши са еднакво засегнати.

Диагноза: Как се диагностицира загубата на слуха?

За смислена диагноза се използват както лещи, така и субективни тестове. Последното може да се извърши само ако пациентите са в състояние да дадат обратна връзка за чуване. Съответно те не са много подходящи за деца и бебета. Обективните тестове определят grad и произход на увреждането на слуха. Създаването на аудиограма предоставя информация за засегнатите честотни диапазони.

СРЕДНА АУДИОГРАЦИЯ НА СЛУЖБА

В аудиограмата може да се види, че пациентът във високия и дълбок честотен диапазон записва достатъчен слух. В сегмента на средния тон, от друга страна, могат да се видят ясни нарушения въз основа на отпадъците от кривите. Следователно аудиограмата може да бъде привлечена към средата на загубата на слуха.

Лечение Средния загуба на слуха

не е лечим . Това се дължи предимно на факта, че има дегенерация на сензорните клетки на косата, което е непоправимо. Също така не може да бъде възпрепятствано да слуша средния тон, какъвто е случаят с по -голямата част от другите видове загуба на слуха. С помощта на слухови апарати обаче може да се постигне подобрение на симптомите: Слуховите апарати засилват нарушения честотен диапазон и по този начин дават възможност за ежедневно езиково разбиране.