Wattestäbchen zur Reinigung von Ohren

Постоянно произвеждате ушен восък, въпреки че дори не сте наясно с него. Някои обаче намират тази жизненоважна секреция за особено неудобна. Много често много от тях използват драстични средства, за да се отърват от ушния восък и да се освободят от него.

Знаете ли колко вредната може да бъде прекомерната хигиена на ушите за вас? Много по -добре е, ако знаете как можете да почистите ушите си по здравословен начин. Ето защо препоръчваме това ръководство.

Ушите ви восък

Ушите ви восък ви служи главно за защита. В допълнение, той всъщност е отговорен за самоубийството на ушите ви. Следователно ушите восък е много полезна и важна телесна тайна. Консистенцията на ушния восък е толкова лепкава, защото улеснява премахването на мъртвата коса и пърхота на мъртвата кожа от ухото. Ушния восък автоматично транспортира мръсотията отвън. В допълнение, секретарят на ушите има допълнителни подхранващи имоти, които може да не знаете за нищо. В резултат на това ушите ви остават гъвкави вътре. Това е важна предпоставка за тази естествена функция на почистването. От една страна, ушен восък се използва за почистване, от друга страна, той предпазва от гъбични инфекции и има антибактериален ефект.

Какво можете да направите за твърде много ушен восък

Имате ли чувството, че ушите ви произвеждат твърде много ушен восък? Има ли възможност естественото отстраняване да е било нарушено от ръчна манипулация чрез ръчна манипулация? В този случай в ушния канал се е образувал щепсел. Това е много естествен импулс, че искате да премахнете този щепсел от ухото си. Трябва обаче да сте много внимателни. Нито благородството на плетене на една кука, нито основен клип са подходящи за това. Тези обекти нямат абсолютно никакво място в ушния канал.

Нещо подобно не е подходящо за почистване на ушите, в противен случай дразните или нарушавате вашия ямката . Вашият ушен канал е много чувствителна структура, поради което не трябва да се използват подобни методи за радикално почистване. В противен случай можете трайно да повредите ушите си.

Памучни тампони и техните недостатъци

Използвали ли сте някога памучен тампон, за да почистите ушите си? Тогава вероятно не сте били наясно, че можете да премахнете восъка на ушите в ограничена степен. Въпреки че памучните тампони са сравнително добре подплатени, те никога не трябва да се вкарват директно в ушния канал, тъй като те също могат да раздразнят чувствителната кожа на ушните ви канали и, ако е необходимо, да натиснат ушния восък още по -дълбоко в ушния канал. Следователно с тази процедура вие предпочитате развитието на щепселите. Освен това може да възникне болезнено ухо.

са препоръчани уши за почистване на ушите?

Много хора виждат ушите като добра алтернатива на такива памучни тампони. Свещната свещ са с оделени фуния, тънка и дълга. Те обещават добро почистване на ушите от генерирания вакуум. Предполага се, че целта е, че ушен восък е изсмукан. Този метод звучи изгодно и правдоподобно, но ушите са частично подходящи за почистване на ушите ви. Изгарянията могат да възникнат на чашата и лицето на ухото ви. Много често се случва горещият восък да проникне в ушния канал. Там барабанната козина неимоверно се повреди. Може би сега се питате как всъщност можете да почистите правилно ушите си.

Почистване само до ушния канал

Достатъчно е за редовното почистване на ушите ви, ако извадите ушния восък само върху външната част на ушната чаша с влажна кърпа. Водата с хладка и памучен тампон са достатъчни. Както вече споменахме, трябва да почиствате само до ушния канал. С топлата вода омекотявате секрецията.

За да може ушен восък да тече по -лесно и да избяга от ушния канал, той също може да се използва бадем и зехтин, които внимателно нагрявате. Като алтернатива можете да си купите специални капки за уши или ушни спрейове в аптеката.

Ако ухото ви вече е произвело много ушен восък, трябва да видите ЕНГ лекар. Щом ушен восък влезе в контакт с вода, той автоматично набъбва. Ако щепселът вече е възникнал, той най -късно е залепен най -късно в ушния ви канал. Ще забележите такива щепсели, когато ушите ви започнат да сърбят. Можете също така да почувствате болка в ушите си. Такъв щепсел в ухото ви често се свързва с лека загуба на слуха.

Почистването на ушите ви е само професионално и нежно при ЕНГ лекар. Ако ушите ви произвеждат много секрети и имате много ушен восък, трябва редовно да виждате своя УНГ лекар. Почистете ушите си не само в ушната чаша във външната зона, но и зад ушите. За това е достатъчна хладка вода. Тогава трябва да сте сигурни, че изсушите всичко добре. Така че не рискувате уши от уши.

Така че помислете за ушния си восък като полезна телесна тайна. Това е от съществено значение за поддържането на ушите и хигиената ви. Следователно, не се грижете за правилната грижа за ушите си и не подценявайте функцията за почистване на себе си.

Интересна информация за вашия ушен восък

Европейците имат повишено съдържание на мазнини от 50 % в ушния восък. Следователно ушен восък на европейците е сравнително влажен. При азиатците местоположението изглежда малко по -различно, съдържанието на мазнини в ушния восък е само 20 %. Следователно последователността е доста ронлива.

Знаете ли защо ушите восък е горчив? Изследователите приемат, че горчивият вкус е допълнителна защита срещу насекоми, така че те да не гнездят в ушния канал.

Дете произвежда значително повече ушен восък от възрастен. Това също е по -меко. В допълнение, цветовете на ушния восък варират много. Цветовете на влажната форма могат да бъдат жълтеникаво кафяви до тъмнокафяви, които са доста прашно-сиви от ронката форма.

Средно възрастните хора и особено мъжете произвеждат повече ушен восък. Това често е причината за загубата на слуха, защото тогава ушен канал е запушен. Забележимото подобрение предлага професионално почистване на УНГ лекар.