Otoplastiken Erfahrungen und Wissenswertes

ушни паспорти и отопластици в съвременните слухови апарати

В днешния свят съвременният слухов апарат е не само много лек и малък, но и носи огромно представяне. Съвременните технологии позволяват да оптимизирате слуха ви с помощта на слуховия апарат. Колкото по -нататък експлоатирате възможностите на новите технологии, толкова по -добре ще бъде вашето впечатление от слушане в крайна сметка. Решаващият фактор, разбира се, е силата на намаляването на слуха ви от една страна, а от друга страна също и моделът на слуховия апарат. Отопластиците се използват за слухови апарати HDO.

Какво е отопластика?

Отопластиката не е нищо повече от директната връзка между ухото и слуховия апарат. Тези отопластици са свързани директно към звуковия маркуч или здраво към корпуса.

Отопластиците гарантират максималното безопасно задържане на слуховия ви апарат в аурикула. В случай, че имате висока загуба на слуха, това ще благоприятства значително ефекта на подсилване.

Ние обобщихме това ръководство за вас, в което можете да намерите цялата информация за отопластиката. Нашите експерти за слухови апарати са много щастливи да ви предоставят не -свързващи и безплатни по телефона. С нас получавате препоръки и индивидуални съвети за вашия перфектен слухов апарат. По този начин в бъдеще можете да овладеете всички слухови ситуации. При поискване можете да си уговорите среща с нашите специалисти по слухови грижи директно по телефона.

Вашият индивидуален отпечатък

Вашата загуба на слуха е индивидуална и вътрешното ви ухо с ушния канал е толкова безпогрешна, колкото и пръстовата ви отпечатък. Това означава, че вашата ситуация е уникална и трябва да бъде разгледана и оценена съответно. Знаете ли, че вътрешното ви ухо или ухото е толкова уникално? Следователно е необходимо първо да направите точно прецизно впечатление на ушните си канали, така че отопластиката да намери оптималното задържане в ушите ви.

За да можете да произвеждате отопластиката поотделно за бъдещия ви слухов апарат, акустичът поема толкова впечатление. Само въз основа на това може отопластика, съобразена с ушния ви канал, която след това наистина се вписва идеално в ухото ви.

Създаването на отопластика е изработено на ръка. Акустикът въвежда маса от силикон в частта на ушния си канал, в която трябва да се използва отопластиката. Силиконовата маса се втвърдява в ухото и така акустичът получава прецизно впечатление на ушния ви канал с това впечатление. С чувствителната кожа вътре в ухото ви обаче материалът не влиза в контакт. Нашите акустици работят толкова внимателно и рутинно, че процесът е напълно безобиден и безболезнен за тях. Въз основа на намалението е възможно да загубите всички детайли на ушния си канал. Правилната форма се брои тук, защото в противен случай слуховият ви апарат няма да остане там, където трябва да бъде. В повечето случаи отопластиката се прави в специална лаборатория.

Максимален комфорт при носене на слухов апарат

Отопластиците се правят от силикон или други пластмаси като акрил. Решаващият фактор е природата, от една страна, а от друга страна чувствителността на ушния ви канал. Свойствата на материала са различни, същото се отнася за степента на твърдост.

отопластика твърда или мека?

Като правило, отопластиката остава в ушния ви канал по няколко часа на ден. За да се направи отопластиката възможно най -малко забележима, се използват както меки, така и твърди материали.

Понякога се случва те да причинят алергии, използвани за отопластиката. В такива случаи отопластиите могат дори да бъдат позлатени или остъклени. В резултат на това не се дава директен контакт на кожата с пластмасата. Thermotec и Neuacryl също често се използват като пластмаси за алерген.

Най -важните свойства на паспортите на ушите за слухови апарати са:

  • Висока устойчивост
  • Толеранс на кожата
  • fit

Отопластика защита на слуха

Знаете ли, че отопластиката има друг вариант? Те могат да се носят и като индивидуална защита на слуха. Има дори специални слушалки, които служат като защита на слуха от една страна, а от друга страна се използват за пренасочване на звука.

отопластиката се използва и като индивидуална защита за слуха, тъй като предлагат по -добър комфорт за носене от обичайните тапи за уши. В допълнение, защитният ефект е много по -добър.

Особено професионални музиканти, музиканти и други професионални групи, които трябва да могат да разбират звуци и език, да използват най -вече тази индивидуална защита за слуха.

Отопластиката не фалшифицира звука и честотите на езика и музиката, което за съжаление често се случва с прости материали.

Също много модератори по телевизията и радиото, слушалките оценяват като отопластии, както и сили за сигурност и репортери. Така че е по -лесно да чуете и разбирате езика, въпреки атмосферния шум. Цената за подобни отопластици също се основава на зоната на приложение, а ценообразуването зависи, наред с други неща, от материала.