MySecondEar Kunde mit Insekt im Ohr

Имали ли сте някога насекомо в ухото си?

Всъщност може да се случи, че насекомото намира път в ухото ви. Отначало може да не забележите това, но ухото ви започва да сърбеж. Ако след това отидете на лекар, той ще намери малкия виновник в ухото ви.

В този случай лекарят на ухото, носа и гърлото поема изплакване на ухото, за да изведе насекомото отново навън.

Например, жена в Китай изпита нещо подобно. След като почувства сърбеж в ухото си в продължение на четири дни, тя отиде при лекаря си. Той всъщност откри нещо в ухото й, което не принадлежи там. Скачащ паяк беше пропълзял в спящата жена и се настани там у дома. Въпреки това, тъй като паякът не искаше да се премества отново доброволно, лекарят трябваше да помогне.

въртене в ухото

В Австралия човек на име Хендрик Хелмер беше поразен от силна болка в ухото през нощта. Той се опасяваше, че австралийски паяк от отрова се е сгушил в ухото му и първоначално е направил ухото да се изплаква с вода. В крайна сметка некатеният гост можеше да бъде изложен само в болницата: Лекар открива хлебарка с дължина 2 см в ушния си канал. Лекарят първо трябваше да убие хлебарката, за да може да освободи мъжа от нея.

В Индия пациентът на ушите беше подобен. Живата скара се беше улеснила в ухото на мъжа. Мъжът почувства тежко ухо, поради което отиде при лекаря в болницата. Печенето е едно от насекомите, които се крият в тясна пещера през деня и след това са активни през нощта и това копие е намерило ушния канал на мъжа като пещера.

Дали ухото е опасно в ухото?

Може би идеята е особено неудобна за вас, която може да търси пещера от царството на насекомите в непосредствената ви околност. Например, има много истории за душ за обицата. Ушите също са местни и имат специални клещи, с които трябва да нараните ямката на човек. Но това всъщност е мит, защото въпреки че тези насекоми имат забележителни клещи, името е подвеждащо. Ушите обаче всъщност се използват за медицински цели в по -ранни времена. През Средновековието те бяха смилани да ги използват в случай на ушни болести. По това време се смяташе, че прахът ще помогне при възпаление или ушен болки на ушния канал.

Други страни, други митници

Ако прекарвате нощите си в страхотното на открито, може да се случи гнездо на насекоми в ушите ви. Следователно древните египтяни са използвали специална облегалка за глава. В резултат на това те свеждат до минимум риска, че натрапник може да пробие в носа, устата или ухото. Комфортът на съня обаче остави много да се желае.

В някои африкански култури е напълно нормално да се спи на земята. В резултат на това хората са изложени директно на много насекоми и се нуждаят от подходящи защитни мерки. Някои народи знаят, че се подкрепят на лактите да спят. Главата се съхранява или на рамото, или на дланта. Така че насекомото има по -трудно да достигне до увеличеното положение на главата и да намери незащитен физически вход като уши, нос или уста.

Правилната процедура за насекомо в ухото

Ако всъщност имате чувството, че насекомо е се е преместило в ухото ви, тогава трябва да видите лекар възможно най -скоро. Може би е успокояващо да знаете, че такива случаи рядко се случват. Природата е разработила сложен естествен защитен механизъм. Знаете ли, че насекомите могат да бъдат отложени от горчивите вещества, които се съдържат в ушния восък?

ценни съвети за такива ситуации:

Във всеки случай трябва да останете спокойни. Дори и идеята да задейства паника във вас, трябва да знаете, че в повечето случаи насекомите пълзят от ухото сами.

незабавно се приближете до лекар, който може професионално да премахне насекомото с правилните инструменти. Така че избягвате, че ненужните щети се добавят към ухото ви.

Ако не сте в състояние да премахнете обхождащото животно от лекар, можете да продължите по следния начин: Спрете на главата си, така че засегнатото ухо да посочи нагоре. Сега слагате растително масло, например зехтин. Изчакайте няколко минути, докато маслото може да работи. Така че убивате насекомото. След това изплакнете ухото си с хладка вода. Проверете дали насекомото е завършено. Ако отделните части на животното липсват, трябва незабавно да отидете на лекар. Във всеки случай, прегледайте ухото си, така че да можете да изключите наранявания.

Никога не трябва да се опитвате да премахнете насекомото с пинсети или друг предмет от ушния канал. С това може да донесете само насекомото в ушния си канал, в най -лошия случай може да го постави и в него. Има риск от нарушаване на вашия Ърдън. .

Имате ли други въпроси относно загубата на слуха или други теми? Добре дошли сте да се свържете с нас по телефона. Нашият обучен професионалист по грижите за слуха ви предлага подробен и не -обвързващ съвет. Това, разбира се, е безплатно за вас.