Loch im trommelfell

спукване на барабанната козина - какво да правя?!

Вашето тъпанче се състои от много тънка мембрана. Той образува граница между вътрешното ухо и външната част на ухото му. Орълването осигурява необходимата защита срещу микроби. В същото време той има задачата да препрати звуковите вълни. Орълването играе ключова роля за целия процес на слуха. Сега може да се случи, че в тази чувствителна мембрана се създава дупка. В този случай лекарят на ухото, носа и гърлото говори за перфорация на тъпан.

тъпанчето. Източник: Tinnitracks

Това ръководство ви предоставя цялата необходима информация за това, което трябва да направите, ако се формира дупка в тъпанчето. По -долу можете да прочетете какви причини, симптоми и диагнози има. Ще ви информираме и за всички възможности за лечение тук. Ако имате допълнителни въпроси, вие сте добре дошли да се свържете с нас без задължение.

Каква е причината за разкъсания тунел?

Различни причини се отчитат, ако такъв дефект се е образувал в тъпанчето им. Те могат да бъдат или възпалителен или травматичен характер. Травматично означава, че дупката е създадена чрез нараняване.

Най -често срещаните и типични причини от травматичната област са самостоятелното. Това обикновено се случва, когато почиствате ухото си с памучен тампон. Други типични травматични причини могат да бъдат:

  • Внезапна промяна в налягането
  • удари ухото
  • Наранявания на черепа
  • Струвана с твърда вода с неправилно изслушване на изслушването

Всички тези по -горе примери могат да доведат до сълза в тъпанчето ви.

Типични причини в ранен тъпан

Отитната среда е типична възпалителна причина, през която тъпанчето ви може да получи дупка. Разграничение се прави между хронична и остра форма при възпаленията на средното ухо. Ако това е острата форма, пукнатина или дупка в тъпанчето могат да се образуват в напредналия етап и с много производство на гной. Веднага след като гнойът може да тече през отвора на тъпанчето, местоположението се подобрява. Те имат по -малък натиск и по -малко болка. Възпалението лекува по -бързо, защото средното ухо вече може да бъде по -добре проветрено. Като правило, тъпанчето ви след това лекува сама. Въпреки това, ако това е хроничен отит, обикновено има автоматично тъпанче.

Какви са симптомите на образуване на барабан?

образуване на барабанна козина (дупка в тъпанчето). Източник: Medpertise

Когато го предшества травматично събитие, внезапната болка и острата загуба на слуха са типичните симптоми на дупка в тъпанчето. Понякога има леко кървене.

Ситуацията изглежда малко по -различно с остра възпалителна перфорация на тъпанчето. Болката намалява, когато секрецията тече. Може да се случи, че вътрешното ухо също е възпалено. В резултат на това гадене и замаяност могат да използват. Не е рядкост едновременно да се появява шум в ушите. Понякога се добавят потрепване на движения на очите. От време на време индивидуалните мускули на лицето могат да бъдат парализирани.

Диагноза с дупка в тъпанчето

Лекарят за ушите, носа и гърлото използва отоскоп или ушен микроскоп, за да извърши огледално огледало, за да може да постави ясна диагноза. През повечето време лекарят също изследва обкръжението на образуването на барабанната козина. Трябва също да направите тест за слуха. Така че лекарят може да разбере дали вътрешното ухо също е засегнато.

Барабанната козина ускорява изцелението

Малките дефекти в тъпанчето ви могат да се излекуват сами. Ако обаче това е по -голям дефект или пълна сълза на тъпанчето, лекарят на ухото, носа и гърлото трябва да помогне. Той изправя нараняването или е сложил на релса. За тази цел лекарят използва хартия или силиконови ленти и ги поставя на тъпанчето. Това ускорява изцелението. Ако този метод не работи, тъй като нараняването е твърде голямо, тъпанчето трябва да се затвори хирургично. Понякога дори костите са засегнати или унищожени. В този случай трябва да се извърши пълна реконструкция.

Вода зад ямката

Понякога се появява хронично костно издание. Този дефект трябва да се доставя хирургично. Ако вашият ухо с вода Влязох в контакт, тогава трябва да предотвратите антибиотик. Защитете повредения ушен канал, особено при къпане и го покажете, като го затворите със специален крем памук.

Продължителност на отвора на козина на барабана - самоубийство

Като правило дефект в тъпанчето лекува сравнително добре, те могат да разчитат на около четири седмици. Ако обаче са засегнати и вътрешното ухо или костилката, може да настъпи постоянно намаляване на слуха, дори е възможна глухота. В този случай трябва незабавно да се консултирате с лекар, нос и гърло.

.