Unsichtbare Hörgeräte - Preise & Erfahrungen

Слухов апарат Невидим: Слухови апарати, които не виждате

Пазарът на слухови апарати е особено очевиден: предлаганите слухови апарати винаги са по -малки и ненатрапчиви . Например, производителите изрично рекламират с незабележимото слухови апарати - особено в контекста на онлайн маркетинга, „невидимите“ модели се преместват в светлината на прожекторите.

Трябва ли оптиката да представлява основа за вземане на решение за подходящ слухов апарат? В тази статия ще разберете какво стои зад тенденцията: Обедирените ido слухови апарати подходящи за вас, или трябва да е по-добре на HDO устройство Падай назад? В края на краищата дори бившите слушатели са по принцип „невидими“ с добро прилепване и по-дълга коса.

Дори зад ушните слухови апарати вече са почти "невидими"

Размер на "невидими" слухови апарати

По принцип два дизайна се търгуват като "невидими": CIC Слухови апарати (напълно в канала), които се виждат само от определена гледна точка, както и IIC слухови апарати (невидими в канала), които всъщност не се виждат за външни лица. Моделите отдолу са достъпни само като версия на батерията-обикновено се нуждаете от батерии в размер 10 , понякога също в Размер 312 . Препоръчва се „невидимото“ за леки до средни загуби на слуха, с сериозни щети на слуха трябва да се използват други дизайни. Устройствата CIC и IIC също са по -малко подходящи за много тесен слух.

За да се направи "невидимите" слухови апарати, трябва да се направи впечатление на ухото, което означава, че има няколко неща, които трябва да се вземат предвид. На първо място, прилагането трябва да бъде поета само от специализиран персонал, за предпочитане от майстор. По отношение на материала, той трябва да се работи с мек материал за впечатление, който се вкарва в ушния канал до необходимата дълбочина (до втория кинк на ушния канал). Впечатлението трябва да се осъществи динамично поради анатомичното взаимодействие между долната челюст и ушния канал. С помощта на дъвчене и движение на челюстта по време на прилагането, седалището на слуховия апарат може да бъде повлияно значително.

Текущи устройства на CIC и IIC на пазара на слухов апарат

CIC и IIC слуховите апарати се продават от общите производители на слухов апарат. Не всички оферти обаче се препоръчват еднакво.

oticon Представено с oticon own (от 1,490 €, блъскане на надбавката за здравно осигуряване ) слухов апарат, който води до отличен звук и отлично прилягане с изключително филигранна технология.

Също starkey води с последния си слухов апарат, Starkey Evolv AI (от 1,190 евро, рафта на надбавката за здравно осигуряване ), CIC модел за първи път, който също е способен на Bluetooth.

Производителят phonak оферти с Virto Marvel Titanium (от 1,790 евро, набег на надбавката за здравно осигуряване ), особено фини устройства. Поради използваната титаниева обвивка с тънкостенна титаниева обвивка, слуховите апарати изчезват до 2,5 мм по-дълбоко в ушния канал.

Друго "невидимо" устройство Phonaks е лириката на Phonak. Това е продукт -интензивен продукт за еднократна употреба, който трябва да бъде напълно заменен, ако батерията е празна.

По-малко препоръчително е коприна x (от 1,290 €, набег на надбавката за здравно осигуряване ) от signia , тъй като това е съмнително за впечатление на ухото. Ако използвате IDO слухов апарат , трябва да се извърши индивидуална корекция.

Заключение: Дали "невидим" слухов апарат?

ли е

Предварително може да се каже: само оптиката не е солидна основа за вземане на решение при избора на подходящ слухов апарат! Добре дошли сте да използвате IDO слухов апарат Ако отговаряте на изискванията за един: тоест имате леки до средни щети на слуха, ухото си ухото, ухото си Каналът е достатъчен голям и вие сте готови да използвате устройство за батерия.

Въпреки това, ако придадете голямо значение на комфорта и технологиите, "невидим" слухов апарат е по -малко препоръчителен. Тъй като като цяло се прилага следното: Колкото по -малък е слуховият апарат, толкова по -малко технология се вписва в нея. Ако искате да се насладите на допълнителни функции и високо ниво на комфорт, по-скоро трябва да използвате ex-listener слушатели . Те са достъпни като версия на батерията , включете Bluetooth функция , възможността за премахване и слушане./ P>

Тук можем да предложим по-специално oticon more (от 1,690 евро, RoyalFining of the Health Opporty Alblesa ), което незабележимо , Но в същото време технически разбран и удобен.