Wasser im Ohr beim schwimmen

Независимо дали след плуване, бърз душ или влак в плувния басейн, често водата остава в ухото и влияе върху нашето разбиране за слушане. Ухото ви се чувства запушено и всичко звучи на пара. Понякога този ефект продължава няколко дни. Тъй като във водата може да има и микроби, които могат да причинят инфекция, е разбираемо, ако искате да я извадите бързо от ухото си. Ето защо сме събрали най -добрите и бързи начини да освободите ухото си от течност в този пост.

Какви са последиците от водата в ухото?

Течността в ухото насърчава растежа на гъби и бактерии и може да доведе до инфекция, придружена от подуване или дразнене. Често се появява сърбеж, което се подсилва при дърпане на ушната мида. Проблемът също е твърде често почистване на ухото, тъй като често се отстранява твърде много ушен восък. Това обаче предпазва ушите ви от навлизане от вредни бактерии или гъби. Ако водата влезе в ухото, защитната функция е отслабена и съществува риск от остро възпаление на ушния канал. Има висок риск от подобни инфекции, особено когато плувате в мръсни води или във водовъртежа. В тежки случаи може дори да се чуе такава инфекция или възпалението се разпространява във вътрешното ухо и други части на тялото. Ако водата в ухото причинява болка, определено трябва да видите лекар. Болката или сърбежът показва съществуваща инфекция в ушния канал. Повишеният контакт със сол и хлор стимулира ушния канал и благоприятства проникването на чужди тела. Съставките на козметиката също могат да доведат до дразнене и пукнатини в ухото и, ако е необходимо, да насърчават проникването на течност в ухото.

Как мога да отстраня водата в ухото?

Има няколко варианта за отстраняване на вода от ухото. Течностите обаче обикновено изчезват от ухото сами. Ако искате да премахнете течността по -бързо, ние изброихме най -добрите подкрепящи мерки тук, за да можете да чуем добре отново.

Създайте вакуум в ухото

Спускайте леко главата си и сложете дланта си върху засегнатото ухо. Сега дръпнете ръката си бързо и я отворете отново. Водата трябва да се изтегля от ухото през вакуума.

Нека водата се изпарява

Друг начин за отстраняване на водата от ухото е да се изпари водата. За да направите това, се придържате към ухото с удар с най -ниско ниво, задръжте поне едно разстояние от 30 см до ухото си. Преместете сешоара напред и назад, докато дърпате ушната си. След няколко минути удар, водата в ухото трябваше да се изпари.

Топъл компрес на ухото

обсадете кърпа в топла вода и я сложете на ухото си. Оставете кърпата за 30 секунди и направете минута почивка. Повторете процеса четири до пет пъти.

издърпайте ушната мида

са склонни към страната. Засегнатото ухо трябва да сочи надолу. След това издърпайте ушната си. Водата се движи и може да се отцеди.

Метод Valsava

Затворете устата си и дръжте носа си. След това почиствате носа си, за да изчистите ушния канал. Често можете да чуете кратка пукнатина. Това е знак, че тръбата вече е безплатна.

Над -Та -контар капки за уши

В някои аптеки не можете да намерите капки за уши с рецепта с естествени съставки. Понякога водата причинява подуване на ушния восък. Това може да бъде омекотено от капките уши и източване. Трябва обаче да прочетете вложката на пакета предварително, за да избегнете нежелани странични ефекти.

ушни кутии

ушните кутии също могат да отстранят ситуацията в ухото. Това са кухи свещи, изработени от восък, които можете да обявите, когато лежите. Восъкът осигурява топлина в ухото и може да доведе до поток на водния или ушния восък. Този метод обаче трябва да се извършва с повишено внимание. Ако топлината в ухото ви се напълни неприятно, най -добре е да се направи без нея. Този метод е алтернативна медицинска мярка. Топлината е предназначена да стимулира положителните процеси в ухото и да остави водата да се оттича. Въпреки това, лекарството за запушени ушни канали не е научно потвърдено.

Водата в ухото не изчезва и имам болка?

В този случай в ухото се обявява възможна инфекция. Посетете незабавно ушен лекар. Поддържащата вода се изсмуква. Ако възпалението вече е настъпило, вашият ушен лекар ще предпише уши или антибиотици. Ако лечението не се колебае ненужно. Това може да стигне до усложнения, като загуба на слуха или хронично възпаление в ухото. Възпалението на острите ушни канали обикновено може да се лекува добре с конвенционални лекарства, ако лечението се извърши незабавно. В случай на запушено ухо, професионалното почистване от ушния лекар също може да отстрани ситуацията. По -специално специалните и редки гъби или бактерии могат да забавят лечението. Специфичният анатомичен характер на ухото също може да окаже отрицателно въздействие върху лечението на възпалението на ушния канал. В допълнение, алергичната реакция на съставки от капки за уши може да доведе до дразнене.

Мога ли да предотвратя проникването на вода в ухото си?

Да, можете да предотвратите проникването на водата предварително. Защита за защита на водата защитава ушния канал пред него при плуване или плуване. Определено обаче трябва да дезинфекцирате редовно тапите за уши, след като носите, за да избегнете проникването на бактерии или гъби. Вашият Hörakustiker може да ви подкрепи в правилния избор на тапи за уши. Избягвайте твърде честото и интензивно почистване на ушите. Ушния восък в ухото ви предпазва от инфекции, ако има твърде малко в ухото, вашата защита на защитата е отслабена. Топлата вода вече е достатъчна за дясната хигиена на ухото. Честото използване на обеци трябва да се избягва. Ако сте водолази или плувци, които редовно пътуват в по -дълбоки води, използването на естествени капки за уши се препоръчва преди контакт с водата. Не карайте прекалено дълбоко в ушния канал с памучни тампони, наранявания и пукнатини улесняват влизането в ухото и други чужди тела. Ако не е абсолютно необходимо, избягвайте използването на шапки за къпане по време на плуване, което може да изстърже кожата в ухото ви и също така да създадете неблагоприятни възможности за бактерии и гъбички.