Welche Hörgeräte sind besser im Ohr oder hinter dem Ohr?

Кои слухови апарати са по -добри в ухото или зад ухото?

Изборът между слухов апарат, който се носи в ухото или този, който се поставя зад ухото, зависи от индивидуалните нужди и предпочитания.

В ушните слухови апарати (IDO)

Слуховите апарати (ITE, ITC, CIC, IIC) обикновено са по -малки и по -незабележими от слуховите апарати, които се носят зад ухото (BTE, RIC). Те често се рекламират като "невидими" и могат да създадат по -малко проблеми с очилата и носещите маски. Въпреки това, те почти изключително работят с батерии и обикновено са подходящи само за леки до средни загуби на слуха. Освен това, за тях често трябва да се извършва впечатление, което трябва да се извършва от специализиран персонал. Можете също така да завършите ушния канал, който може да бъде дразнещ със светлина до средна загуба на слуха.

В слуховите апарати (IDO) предимства

  • IIC, CIC, много дискретен
  • при маски / очила носител по -малко проблеми

В ушните слухови апарати (IDO) недостатъци

  • Почти изключително работи с батерия
  • Bluetooth е възможно само в ITE или ITC
  • Не е подходящ за много тесни ушни пасажи
  • Подходящ само за леки до средни загуби на слуха
  • Трябва да се направи впечатление на ухото
  • Слуховата помощ може да завърши ушния канал, който може да бъде много дразнещ

Зад слуховите апарати (HDO)

Зад слуховите апарати, от друга страна, обикновено нямат ограничения в изградената технология, включително батерии, Bluetooth, свързаност и телефонни намотки. Те са подходящи за почти всички загуби на слуха и често работят „невидими“ дори с дълга коса. Недостатъкът е, че те се виждат отвън, въпреки че обикновено не се открояват.

Зад предимствата на слуховите апарати (HDO)

  • Няма ограничения за изградена -in технология
  • Подходящ за почти всички загуби на слуха
  • В случай на дълга коса, обикновено почти „невидима“

Зад ухото Слухови апарати (HDO) недостатъци

  • Видимо отвън

Заключение: Кои слухови апарати са по -добри в ухото или зад ухото?

В крайна сметка решението между един в ухото или зад слуховия апарат за ухото зависи от индивидуалните нужди и предпочитания. Ако всички изисквания за слухов апарат са изпълнени в ухото, това може да бъде добър избор, но ако се желае повече комфорт и технология, слуховите апарати, които се носят зад ухото, могат да бъдат по -подходящи, защото предлагат повече място за допълнителни функции . За специален комфорт и допълнителни функции слуховите апарати с външни слушатели (бивши слушатели) може да са най-добрият избор, тъй като те активират батерии, Bluetooth и отдалечени корекции и могат също така да позволят слушане на посоката.

На какво трябва да обърнете внимание, когато купувате слухов апарат?

Ако сте решили да купите слухов апарат, има някои фактори, които трябва да помислите, за да гарантирате, че получавате устройството, което е най -подходящо за вас. На първо място, трябва да се уверите, че имате задълбочен тест за слуха, за да определите тежестта на загубата на слуха ви и вида на слуховия апарат, който е най -подходящ за вас.

Важно е също така да разберете за различните функции и технологии, които са налични в слуховите апарати, за да се гарантира, че получавате устройството, което най -добре отговаря на вашите нужди. Също така си струва да сравните няколко доставчици на слухов апарат, за да гарантирате, че получавате най -добрата оферта за парите си.