Airpods als Hörgerät? Jetzt mehr erfahren! | MySecondEar
Използвайте

airpods като слухов апарат? Научете повече сега!

С Boost Apple 2021 въведе оперативно средство в актуализацията на iOS15, която оттогава донесе използването на AirPods Pro като слухов апарат. Функцията може да се активира чрез Настройки & GT; Експлоатационни помощни средства & gt; Аудио/визуално & gt; Корекции на слушалки & GT; Прилагайте с режим на прозрачност & gt; Подсилване на разговора. Но в бъдеще малките слушалки всъщност могат да заменят слухови апарати ?

Слухови апарати срещу AirPods: Разлики & AMP; Прилики

<Таблица>

слухови апарати

airpods pro

безжична Bluetooth връзка към външни устройства.

Опции за връзка в зависимост от модела, обикновено и за други производители

Слуховите функции само в комбинация с устройства с Apple

untletive седалка в ухото (за съвременни слухови апарати)

като ido или hdo Достъпно

слушалки в ухото

Медицински продукт специално за лечение на загуба на слуха

Няма медицинско изделие, предимно за стрийминг на музика

akku притежава през целия ден

Батерията продължава 4,5 часа време за слух

Зарядът на батерията отнема няколко часа

20-30 минути за пълно натоварване

конкретни фини настройки, посочени

Настройки на въглищата чрез аудиограма на APP

Потискането на шума може да служи за защита на слуха


AirPods Използват като слухов апарат

Настройките за използване на AirPods могат да бъдат коригирани към индивидуалното изпълнение на слуха, което създава персонализирано изживяване на слушане. За конфигурацията A , са адаптирани. Специфични слухови функции също позиционират слушалките като поддръжка на слуха:

Увеличение на разговора : Ако бустерът е активиран, микрофони на AirPods абсорбират акустичната среда. Комарите на качването са отслабени и гласът на партньора за разговор е ясно подчертан и изведен в ухото.

live-mitmahl : Тази функция позволява използването на iPhone, iPad или iPod като отдалечен микрофон, ако те са разположени в пространствена близост. Звукът се изпраща до AirPods чрез съответното устройство и по този начин - според Apple - слушането на по -нататъшни отдалечени хора се изпълнява. Според производителя производителят е особено полезен в силна среда. Предпоставка е iOS 14.3 или по -нови, както и използването на AirPods, AirPods Pro, PowerBeats Pro или Beats Fit Pro.

фонов шум : За съжаление, ако сте под ушите, можете да използвате вашите AirPods, за да припокриете досадните шумове. Например, дъжд или шум могат да бъдат избрани под раздел „фонови шумове“ в настройките на iPhone, за да компенсират шум в ушите. Опцията за контрол може да се добави към Центъра за контрол за бърз достъп.

Режим на потискане на шума и прозрачност : AirPods Pro и AirPods Max включват възможността за потискане на шума на външни шумове. За да направите това, неутрализирайте нежелания фонов шум във и навън. В допълнение, е възможна промяна в режим на прозрачност, при която звуковата среда се възприема напълно въпреки слушалките. Промяната може да бъде реализирана директно чрез слушалките или чрез iPhone, iPad, Apple Watch или Mac и също така контролирана чрез Центъра за контрол.

Airpods като слухови апарати: предимства и недостатъци

; По -специално младите носители на слухови апарати може да са по -склонни да носят AirPods вместо конвенционални слухови апарати. От друга страна, потискането на шума е положително, което може да допринесе за защита на слуха срещу силен шум.

Въпреки изслушването на изслушването, Apple не насърчава своите AirPods като подмяна на слуховия апарат, тъй като слушалките не са медицински продукти. Те не се тълкуват нито за дългосрочна употреба, нито могат да бъдат направени по -точни настройки за поддръжка на слуха. Сравнително кратък живот на батерията от приблизително 4,5 часа не е достатъчен за пълната нужда от слухов апарат. Стандартната форма без индивидуална корекция на ухото води до ограничения на комфорта и допълнително ограничава експлоатационния живот. Акустично също е проблематично, че профилът на слуха се приема и за двете уши и че само няколко еднократни промени в настройките за слушане могат да бъдат конкретни. Според проучване на слухови прозрения , високите честоти не се повишават в същата степен, както при конвенционалните слухови апарати, но ниските честоти се увеличават твърде интензивно.

Заключение: AirPods заменят немедицински слухови апарати

Изводът може да се каже ясно: AirPods не са слухови апарати и не могат да заменят медицинските продукти в пълна степен. Тъй като по -голямата част от слуховите проблеми възникват в областта с висока честота, липсата на армировка в тази област е особено проблематична. В допълнение, по -силната загуба на слуха не може да бъде третирана с основно произведената музикална слушане слушалки . В случай на леко намаляване на слуха, AirPods все още може да улесни всеки ден, но ограниченият комфорт и фермата за батерии говорят срещу употребата като ежедневен слухов апарат. Функцията на фоновия шум, от друга страна, може да се подчертае особено положително, което може да се използва по целеви начин за компенсиране на шум в ушите.

Мерките на Apple за поддръжка на слуха

Дори ако AirPods не представляват еквивалентен заместител на слуховите апарати, Apple е впечатляващо, когато става въпрос за поддръжка на слуха! С направен за iPhone е възможно директно стрийминг на съдържание на Apple устройства чрез избрани слухови апарати. Използваемостта за хора с увреждания на слуха може да се види и в многобройните оперативни помощни средства за подкрепа на тежки и глухи хора. По този начин сензорната информация или наличието на Siri чрез писане и откриване на жестомимичен език във FaceTime помага да се използват устройствата. Можете да намерите допълнителни мерки, които производителят предлага за помощ.