Binaurale Hörgeräte

Вашето ръководство за слухови апарати на двете уши

Слуховата помощ е висока техническа помощ. Можете да го сравните с компютър. Старомодните слухови апарати вече са минали, тъй като както технологията, така и оптиката са се променили значително. Слуховното средство от днес е много повече от прост усилвател за слушане. Използвате редица специални функционалности. Говори се и за So -Called Binaurality.

Това ръководство обяснява за вас какво стои зад термина бинаурално слухови апарати и как тази функция ви подкрепя при слушане. Много сте добре дошли да потърсите съвет от нашите експерти по слухов апарат относно адаптацията и подбора. Обадете ни се или ни изпратете съобщение по темата за загуба на слуха. Съветът се осъществява без задължение и безплатно.

Днешните и бившите слухови апарати в сравнение

Можете ли да си спомните и оригиналните по -ранни модели за слухов апарат? Те могат да подсилят само звука, който се получава. Това се случва независимо един от друг. Той работи много различно с модерна бинеална система за слуха. През последните години е разработен съвременен процес. Това се основава на естествен слух. Това означава, че и левият, и десният слухов апарат са свързани и общуват помежду си и общуват. За вас това означава огромно качество, ако слуховите системи могат да комуникират помежду си. В зависимост от първоначалната ситуация, те са интелигентно координирани.

Естествен слух с бинаурален слухов апарат

Мозъкът успява да филтрира езика от звука и да потисне шума. Има съответни сигнали за разбиране на езика. Възможно е също така ясно да се разбере езика в акустично взискателна ситуация. Имате ли проблем, ако около вас има много шум, например в ресторант или в метро или в автобуса? Ако смятате, че почти вече не можете да разберете колегата си, можете да отстраните ситуацията с бинаурална слухова система. Това ви позволява да подобрите цялата си слуховата акустика .

Вие също сте добре дошли да си представите подобна ситуация, ако, например, отидете на разходка със силни вятърни шумове. Не можете да проведете разговор без слухов апарат. Бинауралната слухова система автоматично успява да провери откъде идва вятърът и от коя посока е езиковият сигнал. Само правилните сигнали се прехвърлят в другото ухо по радио. Тревожният шум от вятъра е потиснат ефективно. Това работи много по -добре за бинауралните слухови системи, отколкото при конвенционалните слухови системи. Друга типична ситуация е, ако извършвате обаждания с едно ухо. Бинаурален слухов апарат може да разпознае това и в същото време да потисне звуковата подсилване. В същото време шумовете от телефона и всички сигнали също се изпращат от другата страна. Така че можете да чуете необходимите уши и на двете.

Посоката на микрофона

С новите системи можете да чуете независимо от посоката на гледка. Обикновено микрофонът е подравнен според посоката на изглед. Но може да се случи, че седите и работите съсредоточени от компютър. Независимо от това, може да искате да говорите с друг човек, който е отстрани или зад вас. В такива ситуации по -старите слухови системи достигат своите граници. Изглежда много различно с бинаурален слухов апарат. Бинаурален слухов апарат превръща микрофоните точно в посоката, от която идва сигналът за езика. В резултат на това вече не се нуждаете от контакт с очите за комуникация -свободна комуникация.

Ориентация в космоса

Обикновено са необходими две уши за функциониране, за да се осигури проблем -безразсъден слух и да се ориентирате в стаята. Най -добрите разлики се разпознават от изслушването. Разграничение се прави между лявото и дясното ухо, когато пристигнат сигнали. Така че можете да зададете позиция в стаята на сигнала и да я намерите. Говори се за ефекта на засенчване на главата на SO. Сигурна оценка на посоката е възможна дори с бинаурална система за обработка на сигнали.