Nebenwirkungen von Hörgeräten: Was stimmt? | MySecondEar

Странични ефекти на слуховите апарати

Слуховите апарати имат една задача преди всичко: да подобрят слушането! Но те не винаги изпълняват само действителното си значение. Могат да възникнат нежелани странични ефекти или странични ефекти, поради което е важно да се знае за възможните рискове. За да се предотврати това, обикновено трябва да се отбележи, че слуховите апарати могат да се използват само с регламент от специалиста. Изборът и настройката трябва да се извършват под технически съвети от акустичния слухов апарат За да се сведе до минимум рисковете. Незабавната употреба може да доведе до здравни нарушения и следователно трябва да се избягва, доколкото е възможно.

Странични ефекти могат да се очакват по -специално в началната фаза, т.е. когато се стартира износване на слуховия апарат. Преминаването към потопа от стимули, което внезапно се възприема от подсилването на слуха, може да бъде завладяващо за ушите и мозъка. В резултат на това околната среда или дори вашият собствен глас изведнъж могат да бъдат възприети като неудобни. За щастие, тялото свиква да стимулира, като редовно носеше.

Следните нежелани странични ефекти са известни с слуховите апарати:

Слуховата помощ води до главоболие

главоболието се случва предимно по време на привикването. Слуховите апарати позволяват увеличеното възприемане на слуховите импулси. В допълнение към подсилването на слушане, новите стимули могат да допринесат и за мозъка, претоварен. Това може да доведе до форма на изтощение, която отчасти се изразява в главоболие. Причината за това не е слуховия апарат, а със самия мозък. Ако се използва редовно, обаче мозъкът свиква с изобилието от стимули и обичайните болка.

Слуховата помощ разхлабва замаяността от

замаяността се превръща в потенциален разрушителен фактор, особено при сензорна загуба на слуха. С този тип загуба на слуха е засегнато вътрешното ухо, което е мястото на слуха и баланса. Описаният нов стимул препълването води до стресова ситуация за ушите. Известно е, че стресът от своя страна е фактор, който може да предизвика замаяност. Твърде дълго, слуховият апарат може също да доведе до разстройство на баланса, свързан с стрес.

Слуховата помощ причинява ушен болки

Earache може да има множество причини. Някои от тях могат да бъдат задействани чрез носене на слухов апарат. От една страна, нараняванията, които възникват от неравности на чашата на ушите, са причина за болезнени уши. От друга страна, инфекциите могат да предизвикат инфекции на ушите или отомикоза. Каретите за слухови апарати благоприятстват постоянния контакт с кожата и постоянно носенето на образуването на влага в ухото, причинявайки това. Кърканата кожа крие риска от сърбеж и насърчава възпалението.

За предотвратяване на болка в ушите и възпаление обърнете внимание на отстраняването на слуховите апарати през нощта. Това гарантира нощно изсушаване на ухото и риск от спадове на инфекция. За да се предпазят бактериите и патогените далеч от ушния канал, ежедневно почистване на слуховите апарати със специално проектирани почистващи средства трябва да се извършва.

Лошо разбиране на речта въпреки слуховите апарати

предварително може да се каже, че изслушването също е напълно индивидуално със слухов апарат. Съответните щети на слуха и настройките за слушане влияят колко добро е езиковото разбиране в крайна сметка. Промяната в изслушването не може да бъде изключена, предимно в случай на свързана със слуха загуба, която постепенно се влошава. Така че може да се случи, че влошаването в разбирането на езика се случва въпреки укрепването на слушането. Други причини са неправилно седнали отопластици, които водят до функционални нарушения, повредени свързващи маркучи или отвори за изход на звук, запушени със себум и церуми. И тук ежедневното, задълбочено почистване е средство за превенция. Ако разбирането на езика се влоши, трябва да се консултира и акустичният слухов апарат.

Слухов апарат натиска в/на ухото

В случай на дефектно -подходяща отопластика, може да има възприемане на натиск или възпаление. В допълнение, точките на налягане са частично причинени от втвърдени звукови маркучи. Акустичният слухов апарат трябва да се консултира в ухото в ухото, за да се направи възможна регулиране на паспортите на ушите. Редовната проверка също трябва да бъде проверена и, ако е необходимо, трябва да се вземе предвид обменът на звукови маркучи и отопластици. По правило последните се променят след две до три години, но това може да варира индивидуално и следователно да е необходимо по -рано.

Слуховата помощ води до непоносимост/алергия

Тъй като отопластиката и жилището на слуховите апарати обикновено са направени от пластмаса, реакциите на материала не са изключени. Дерматит или дразнене на кожата също могат да се появят, тъй като слуховият помощник на кожата върху кожата, ако са използвани креми или сапуни, съдържащи стимули. Това обаче обикновено не трябва да се случва с добре адаптиран слухов апарат. Ако знаете, че тя има чувствителна кожа, която се стреми към алергия, това трябва да отбележи слуховия съвет, за да се сведе до минимум вероятността от алергична реакция, ако е възможно.

нежелани шумове със слухови апарати

Нежеланите шумове, като бързане или свистене, могат да попречат на впечатлението за слушане. Раушен обикновено се случва чрез влага, която води до слуховия апарат за нарушаване на електрическата връзка или поради мръсотия. Следователно трябва да се извършва почистване и сушене на слуховите апарати. Тръбите възникват, когато отопластиката вече не се запечатва правилно. Резултатът е обратна връзка, която се отстранява от специалиста по слухови грижи чрез коригиране на паспорта на ушите. Един от най -известните свирки или звукови шумове - шум в ушите - е отслабен най -вече от носенето на слухови апарати, но в редки случаи подсилени от тях. Тинитусът също може да благоприятства твърде дълго. В тези случаи трябва да се консултира лекар.

Предотвратяване на странични ефекти

Някои принципи помагат да се предотвратят страничните ефекти на слуховите апарати.

  • Не носете слуховия апарат, за да дадете спокойно спокойствие и да освободите ухото и слуховия апарат на влагата.
  • Направете слуховите апарати и отопластиците редовно се проверяват, за да проверяват функцията и седалката.
  • към подходящ почистване и сушене на устройствата.
  • Защита на слуховите апарати от силна топлина.
  • Не се отклонявайте от усещането за натиск, сърбеж или разрушителни шумове, за да видите слухов апарат акустичен.
  • Ремонтите винаги се извършват професионално.
  • Намерете правилния слухов апарат чрез слухови съвети, за да избегнете алергична реакция.
  • Носете
  • Слуховите апарати всеки ден и устройствата и си давайте време да свикнете.