(Plötzlicher) Hörverlust auf einem Ohr: Ursachen, Symptome, Behandlung

Внезапна загуба на слуха на едното ухо

Изведнъж почти не се чува на ухо или изобщо, може да има доста по -голям момент на страх. Веднага застреляйте сценариите на ужасите - но Не винаги това е постоянно ограничение или сериозни причини. Въпреки това, степента на една загуба на слуха може да удължи границите или до напълно глухота. Съответно, съответните симптоми определено трябва да се приемат сериозно , но не е препоръчително да се паникьосва. Посещението на специалиста предоставя информация за причините и показва методи за лечение.

Една загуба на слуха: причини и симптоми

Внезапна загуба на слуха на ухо чрез загуба на слуха

Ако изслушването на ухо е внезапно ограничено или загубено, това може да бъде индикация за изслушване Бъдете, защото това почти винаги се случва едно. В този случай допълнителни симптоми като тъпа болка, тинит и замаяност. Не е напълно ясно защо това изобщо се случва. Вероятно възникването на кръвообразие се дължи и се предпочита от различни фактори, включително стрес. Резултатът е матрица или ограничаване на функционалността на космените клетки, което означава, че дразненето на стимула на механичните в електрически стимули. В резултат на това се създава почивка за слушане.

Една загуба на слуха чрез otitis

Една загуба на слуха не винаги означава загуба на слуха. Той също може да бъде приписан на експертно, за да се избегнат нежелани последици от нелемите. Често или дълго -ластинг централни ушни възпаления може да причини трайни щети от слуха.

Умението на ухото като спусък на еднократна загуба на слуха

Ако ушен восък запуши ушния канал, слухът може да страда. По правило запекът се определя особено бързо по време на медицинския преглед, тъй като обикновено се изследва външният ушен канал в отоскопия. Чрез почистване на ухото запекът може да се отстрани сравнително лесно. По правило изслушването следователно се връща .

Кратка -Горна загуба на слуха на едното ухо чрез настинка/корона

Една от класическите симптоми при настинки е подуване на носните лигавични мембрани . Отокът от своя страна пречи на вентилацията на ухото и в някои случаи води до натрупване на течност в това. Усещане на натиск в ухото и намалено впечатление на слушане може да се получи. Най -вече загубата на слуха изчезва заедно с останалите симптоми на настинка .
Във връзка с Корона многократно се отчитат проблеми с слуха, но това е доста рядък симптом, на който са налични малко подробности. Може да се предположи, че симптомите, свързани с корона инфекция, могат да доведат до слушане на сърцата като конвенционална настинка.

загуба на слуха на едното ухо след полет

Натискът върху ушите при летене е широко разпространен проблем , особено при деца. В някои случаи натискът, който е свързан с ограничено разбиране на слуха, остава дори след кацане. Колко време отнема да се овладее изравняването на налягането и се възстановява слушането е силно поотделно . През повечето време простите тактики за изравняване на налягането като пиене или преглъщане силно помагат. По време на летенето е препоръчително да дъвчете венеца на дъвчеща дъвка превантивно и да имате достатъчно пиене с енергично преглъщане. В някои случаи загубата на слуха с еднократна служба може да се продължи от времето, но след няколко дни постоянни проблеми трябва да се обмисли посещение на лекар .

Други причини за внезапна загуба на слуха

  • Физически щети
  • Налягане върху аудио нерва
  • Проблем във вътрешното ухо: например инфекции
  • Болести: например морбили, паротит, менингит

Загуба на слуха на едното ухо: лечение

Ако няма сериозно увреждане, трябва да изчакате няколко дни и да наблюдавате дали ухото ви се възстановява. Ако това не е така или симптомите се влошават, се препоръчва посещение на ENT лекар . Ако този загуба на слуха или cros устройства са идеални, които засилват звука на засегнатото ухо и го прехвърлят в здравословното ухо. Така че можете да направите отново тоналната си среда.