Tieftonschwerhörigkeit: Ursachen, Symptome, Behandlung

Дълбоко -здрав загуба на слуха: Какво е това?

безпроблемният слух е един от

В допълнение, слухът на дълбокия слух на едното ухо е потенциален придружаващ симптом на цервикални прешлени затруднения . В някои случаи ушни шумове , замаяност, и хиперакузис

Симптоми: Разпознаване на дълбока загуба на слуха

Хората, които са чути от изслушването -повече загуба на слуха, не могат да чуят дълбоки честоти от 2000 Hertz или по -ниски. Самият обем на слушане обикновено не се влияе, но разбирането все още е ограничено. В резултат на това засегнатите все още са доста добри, за да имат една -единствена дискусии. От друга страна, груповите забавления и разговорите в силна среда представляват много по -голяма трудност. Също така е забележимо, че басовите тонове са особено трудни за разбиране, когато слушат музика или дълбоки гласове.

Диагноза: Как е задълбочен слухов слух?

С помощта на слуховите тестове се създава глинена аудиограма. Това показва кривите на слуха на пациента, на които може да се прочете прагът на слуха. Прагът на слуха описва честотата, че тоновете се възприемат за съответния човек. Това са две криви- кривата на въздушната и костната линия- които позволяват изявления за произхода на загубата на слуха. Съответно е възможно да се реши дали дефектът, който задейства дълбокия звук, може да бъде разположен във вътрешното или средното ухо.

Дълбоко -знене аудиограми за загуба на слуха

В аудиограмата е показан възможен курс на кривите на костната и въздушната тръба в случай на слух на дълбоко звук. Поразително е, че слуховата ефективност в диапазона на дълбока честота е значително по -лоша, отколкото в средата и накрая в високочестотния диапазон, от приблизително 2000 Hertz, се записват добри слухови услуги.

Лечение: Какво да правим с дълбок слух?

Увреждането на вътрешното ухо обикновено са непоправими. Увредените клетки на косата не могат да бъдат възстановени и е необходимо лечение с слухов апарат . За да се лекува слухов слух на дълбоко звук, причинен от средното ухо, по-малки интервенции или импланти да стане. Прилага се следното: Колкото по -ранно лечение е инициирано, толкова по -добре за останалата част от изслушването. Препоръчително е да се предотврати загубата на слуха , преди да може да причини трайни щети. Ниско замърсяване на шума и намалете стреса, колкото е възможно, намалете риска от нарушения на слуха.