Mann mit Knalltrauma

травма на брега: лечение, причини, симптоми

травмата на брега е акустична травма. Той възниква, когато клетките на косата са повредени във вътрешното ухо. В допълнение, с повишена експозиция на звука , може да се появи ухото, което накратко - между един и два ms - действа интензивно на ухото. Тъй като веднага щом определен праг на налягане бъде надвишен, адаптацията вече не е възможна за човешкото ухо . В резултат на това слуховият орган е повреден.

Обопоставихме цялата подходяща информация по темата за травма на Bang. По -нататък ще намерите информация за причини и симптоми . Също така ще разберете как е поставена диагнозата "травма на брега" и кои терапевтични подходи са възможни . Ако имате въпроси, ще се радваме да ви предоставим без задължение и безплатно.

Причини и причини за травма на бретон

Причините за травмата на акустичния бретон са разнообразни. Типичните примери включват:

  • Силен удар върху ухото
  • Lightning Strike
  • Експлозия близо до ухото
  • Ярко експлозия на тялото близо до ухото
  • Изстрели близо до ухото

Тези причини могат да доведат до тяхното увреждане от разстройство в метаболизма на космените клетки . Захранването с кислород вече не е достатъчно дадено и не могат вече да не се образуват свободни радикали. В допълнение, механични щети са възможни. На първо място, базалната площ на ушния охлюв е засегната, включително площта с висока честота.

Какви симптоми възникват от травма на бретон?

Типичен симптом на травмата на бретон е усещането за запушено ухо. Има и загуба на слуха на засегнатата страница. Други обичайни симптоми на травма на бретон са:

Най -вече травмата на брега само една страна и трябва да покаже подобрение на симптомите в рамките на първите няколко дни. Като цяло не се очаква влошаване на симптомите.

Как се диагностицира травма на бретон?

За диагностика, вашият лекар за ухо, нос и гърло създава крива на слушане . Тази крива, която е показана в аудиограма , може да бъде определена. В хода на кривата това може да се види от формата, която показва депресия при 4000 Hz или отпадъци при високи глинени честоти.

В случай на травма на бретон, така нареченият SISI тест е положителен. Това означава: диапазонът на между прага на комфорт и прага на слуха е по -малък, отколкото при хората, които могат да чуят нормално. Този факт може да се проследи до увредените външни космени клетки. В здравословно ухо обикновено можете да възприемате сравнително широк диапазон от тонове и неговата интензивност. В случай на загуба на слуха, от друга страна, възприемането на колебанието на обема е ограничено.

В допълнение, в допълнение се влияе друга функционална област на външните клетки на косата: отоакустичните емисии вече не могат да бъдат измерени в случай на увреждане. Въпреки това, тъй като има допълнително замърсяване на шума при тестване на емисиите, тестът се провежда само около седмица след травмата .

Какви възможности за терапия има с травма на бретон?

Първата терапевтична мярка е инфузионна терапия с Procain и Haaes. Лечението се осъществява почти аналогично до загуба на слуха . Освен това, кортизонът все още може да се прилага. Ако нито една от тези две терапии не удари, се използва хипераруваща кислородна терапия .

Във всеки случай, трябва да се започне с терапията възможно най -рано , защото това е от решаващо значение за прогнозата. Колкото по -рано използва терапията, толкова по -малък е рискът от трайни щети, причинени от травмата на взрив.

Операциите се извършват само при травма на бретон, ако или един или и двата прозорци във вътрешното ухо са повредени или се е образувал символ на Перили. В този случай има патологична връзка от стаята на Перилимпион до средното ухо. Както фистулата, така и повреден прозорец се третират чрез обновяването на отвора на Ърпелера. Тази процедура се нарича tympanomy .

Може ли слухов апарат да помогне при травма на бретон?

; Това намаляване на слуха обикновено може да бъде много добре балансирано от слухов апарат . Това значително подобрява качеството на живот. Особено в силна среда, подобрена способност за слуха се възхвалява, която се възстановява с помощта на слуховите апарати.

Каква прогноза има ли травма на бретон?

Прогнозата обикновено е добра. Според около шест седмици , подобрение на симптомите може да се очаква. Изслушването често се връща напълно. Ако симптомите все още съществуват след шест седмици, гледката за успех намалява до изцеление. Постоянните щети от слуха не могат да бъдат изключени.